Gelukkig zijn – Dichtgedachten #924

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als je in de put zit, kan het lijken alsof het leven van andere mensen stukken beter, leuker of vrolijker is dan dat van jezelf. Het gras lijkt overal groener, en de moed kan je behoorlijk in de schoenen zakken.

Maar het kan best zijn dat een ander ook een zware last te dragen heeft. Dat een ander ook ergens mee zit en zorgen heeft, maar die alleen niet met de buitenwereld deelt.

Ook mensen die naar buiten toe steeds lachen en zeggen dat alles goed gaat, kunnen een hoop ellende met zich meedragen, maar ervoor kiezen om hun problemen niet teveel op de voorgrond te plaatsen.

Op sommige dingen heb je namelijk geen invloed, en in negativiteit blijven hangen, lost ze niet op. De problemen weinig macht geven om je leven te beïnvloeden laat ze ook niet verdwijnen, maar je kunt daardoor wel zorgelozer verder gaan.

De keuze is er altijd: blijf je focussen op wat er verkeerd gaat, of wil je blijven stilstaan bij wat je wel hebt, ondanks dat je bepaalde zaken liever anders zou zien.

Want als je op een bepaald gebied een probleem hebt: met je gezondheid, je werk, relatie of iets anders, dan kunnen er nog steeds heel veel andere fijne dingen in je leven zijn, waarvoor je heel dankbaar kunt zijn.

Daarover gaat dit gedicht:

Gelukkig zijn betekent niet,
dat alles goed gaat en niets mis,
maar juist dat je het mooie ziet,
wanneer dat niet zo is.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00