Dromen bouwen – Dichtgedachten #1142

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik ben nogal een dromer, en ik droom meestal groot. Nu ben ik gelukkig ook wel iemand die dromen najaagt, maar soms gebeuren er dingen waardoor ik ineens de moed en het geloof verlies in alles dat ik doe. Waarom? Omdat dromen soms ook te groot kunnen zijn. Aan je dromen bouwen is fantastisch, maar wanneer je te groot droomt, zul je merken dat het niet meer behapbaar is, waardoor je iets dat misschien prima haalbaar is, zomaar laat varen.

Ik ben een boek aan het luisteren dat me hier enorm mee helpt. Waarin wordt uitgelegd dat aan dromen bouwen fantastisch is, maar dat je je beter kunt richten op stenen dan op doelen. Richt je op dingen die je vandaag kunt realiseren. Bouw naar je doelen, maar doe dat steen voor steen. Voelt het groot en onhaalbaar, dan is het een doel en geen steen, en is het handig om het op te breken in kleinere stenen. Daarover gaat dit gedicht.

Bouw je dromen steen voor steen,
niet te snel en niet te veel.
Uiteindelijk, maar niet meteen,
bouw je zo stevig een kasteel.




9 gedachten over “Dromen bouwen – Dichtgedachten #1142”

 1. Niet het Doel is belangrijk, maar de Weg. Het Doel is het Eindplaatje, dat in een droom direkt voor je neus verschijnt. De Weg is dan ook geplaveid met goede voornemens, maar de Weg moet bewandeld worden van dag tot dag in het Hier en Nu., met aardse middelen in een fysiek lichaam.

  Beantwoorden
 2. Weer een heel mooi gedicht, voor mij een mooi begin vd dag.
  Gelukkig vandaag wel, de afgelopen dagen moest ik het missen, zelfs niet bij de spam

  Beantwoorden
 3. Echt mooi en waar! Stap voor stap is beter en blijf je flexibel om je doel aan te passen of verbeteren. Bovendien, hardlopers zijn doodlopers 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00