Geluk is een mindset – Dichtgedachten #1332

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Gelukkig zijn, wat is dat precies? Is het iets waar je naartoe kunt werken, iets dat je kunt bereiken, iets waar je je best voor moet doen? Je zou soms denken van wel.

Maar als je erover nadenkt, is dat toch niet helemaal waar. Je kunt namelijk niet zeggen: als ik nu dit of dat bereik, ben ik daarna gelukkig. Of als ik zus of zo koop. Want geluk zit vanbinnen, dat valt niet te behalen van buiten.

En ja, je kunt geluk halen uit bepaalde dingen, maar dan komt het van binnenuit. Iemand die erg in de put zit, zal bijvoorbeeld minder snel gelukkig worden van een zonnige dag dan iemand met minder zorgen. 

Geluk is een mindset, en op welk punt je ook bent in je leven, en wat voor problemen je ook hebt, je kunt beslissen dat je gelukkig bent. Je kunt een moment in de zon gaan zitten met een kop koffie en je realiseren hoe fijn het voelt om de zonnestralen op je gezicht te voelen, ook als je je zorgen maakt over dingen.

Gelukkig zijn betekent niet dat je geen zorgen of problemen hebt, het betekent de beslissing nemen dat je ook nog graag de goede dingen wilt blijven zien.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Gelukkig worden is geen plan,
geen bestemming en geen doel.
Het is niet iets dat je worden kan,
het is een mindset, geen gevoel.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00