Kies eens voor jezelf – Dichtgedachten #422

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Veel mensen stellen hun leven in dienst van anderen. Mantelzorgen, het opvoeden van kinderen, misschien een partner die veel steun nodig heeft. Het voelt heel goed om te zien hoe gelukkig je anderen ermee maakt, maar het kan ook erg zwaar zijn.

Wanneer anderen van je afhankelijk zijn, kan je jezelf vaak wegcijferen. Je wilt eigenlijk even lekker met je voeten omhoog op de bank zitten, maar je moet nog boodschappen doen voor de buurvrouw of schoonmaken in je ouderlijk huis. 

Het is geweldig als je dit doet, maar het kan energie vreten. En uiteindelijk moet je ook een keer aan jezelf denken. Is het mogelijk om te regelen dat een ander een keer jouw taken overneemt? Kun je een dagje naar een hutje op de hei, uitwaaien op het strand, uitgebreid lunchen met vriendinnen of iets anders doen waar je zelf écht van geniet? 

Jij bent ontzettend belangrijk, net als jouw (mentale) gezondheid. Je mag jezelf ook af en toe op de eerste plek zetten. Dat is niet egoïstisch, dat is grenzen stellen en zorgen dat je niet opbrandt. 

Plan een dag en doe precies wat jij leuk vindt en waar jij energie van krijgt. Dan kun je er daarna weer veel beter tegenaan.

Daarover gaat dit gedicht:

Kies vandaag eens voor jezelf,
omdat dat ook een keertje mag.
Doe iets wat je gelukkig maakt,
vandaag is het jouw dag.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00