18 gedachten over “Wees voorzichtig met mijn hart – Dichtgedachten 307”

 1. Héél juist!Heb al heel wat moeten doorstaan in mijn leven qua gezondheid en óók 2 kinderen verloren ,´mijn zoon van 22jaar en mijn dochtertje van 3dagen door vroeggeboorte en ik weet nu wel wie mijn échte vrienden zijn die mij onvoorwaardelijk zijn blijven troosten,steunen en erdoor trekken op moeilijke momenten !
  Mooi gedicht hoor bedankt!

  Beantwoorden
 2. Goedenavond Martin,
  Het is soms waarheid wat je beschrijft in je gedicht.
  Gelukkig heb ik het zelf niet ervaren, maar je hoort het wel vaak
  na een voorval, dat dit kan gebeuren.
  Fijne avond!

  Beantwoorden
 3. Leed kan er ook voor zorgen, dat je weet dat je geen vrienden hebt. Dat je om te overleven op jezelf aangewezen bent, dat je de onmensen niet de lol gunt, dat ze je eronder/dood krijgen. Gebeurt dit in je jeugd, dan vormt je dat ten goede of ten kwade. Gebruik dan de hersens en het feit dat je die hebt gekregen, om zelf na te denken. Pak jezelf in je nekvel en probeer jezelf op de rails te krijgen.
  Slechte jeugd is geen excuus voor misdaad.
  Zelfs wanneer je in je verdere leven, nog andere grote hindernissen moet nemen, probeer dan jezelf toch zo goed mogelijk op de rails te houden.

  Beantwoorden
  • Beste Anita, Wow jou antwoord respect en is precies zoals ik geleerd heb van mijn vader en moeder die ik gelukkig liefdevol gehad heb, maar mijn vader niet die opgegroeid is in tehuizen met alle gevolgen van dien( mishandeling misbruik en geweld div) in zijn omgeving zag jij dan ook jongere uit zijn jeugd ontsporen, je hebt een keuze om de cirkel te doorbreken maar moet sterk genoeg zijn en goede mensen hebben om je op het rechte spoor te houden, mijn ouders hebben de cirkel doorbreken maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd . Een gebroken hart kan je uiteindelijk ook kapot maken en het einde van je leven zijn.
   Meer info ; george berben ; kind van de rekening een verboden bestaan maar eens Google 😊💪🏻💪🏻

   Beantwoorden
 4. Het gedicht van vandaag, daar kan ik mij helemaal in vinden .Alleen geef ik wel vaker dan 1x mijn hart aan mensen die mij na staan. Ben mijn man pas verloren, en je komt er dan echt achter, wie erbij nadenkt voor ze iets zeggen of doen dat je erg kan kwetsen.Vooral van mensen waar je het niet van verwacht. En niemand kan het verdriet voor jou invullen. Ieder doet het op zijn eigen manier en dat is goed. Bedankt Martin voor je gedichten. Is het geen opgave voor je om er elke dag een te verzinnen? Warme groet,Carla Rietman.

  Beantwoorden
 5. Door jouw gedichten denk ik iedere dag aan iemand anders, soms zijn ze niet meer onder ons, en dat is heel bijzonder om te ervaren!
  Dank je wel hiervoor 🤗

  Beantwoorden
 6. Hoe waar! Na mijn CVA ( 2x) raak ik de helft van ‘mijn vrienden’ kwijt… Mijn echte vrienden zijn om mee lachen maar ook medeleven, en andersom.

  Beantwoorden
 7. Zo verdomd waar….heb eennhele moeilijke periode achter mij liggen en vele “vrienden” daardoor verloren….maar ik weet inmiddels wie mijn echte vriendinnen zijn 💗

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00