Daden verraden ware gevoelens – Dichtgedachten 806

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte “Ik kijk vooral naar daden” is “La La Land” uit 2016, geregisseerd door Damien Chazelle. Deze romantische musical vertelt het verhaal van Mia en Sebastian, twee jonge artiesten die hun dromen najagen in Los Angeles.

In de film worden woorden vaak overschaduwd door daden. Mia en Sebastian uiten hun gevoelens niet altijd met woorden, maar juist met kleine gebaren en acties. Zo zien we hoe ze elkaar steun bieden tijdens moeilijke momenten of elkaar aanmoedigen om hun passies na te jagen.

De eerlijkheid van deze daden onthult de ware gevoelens tussen beide personages. Het zijn niet alleen grote romantische gebaren die tellend zijn; ook kleine alledaagse handeling laten zien hoeveel ze voor elkaar betekenen.

“Ik kijk vooral naar dadem” benadrukt dat echte emotie zich manifesteert in onze acties en dat deze oprechte dadendrang ons kan helpende ware intentie achter iemands gevoelens te begrijpen – net zoals dit het geval is tussen Mia en Sebastian in “La La Land”.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Ik kijk vooral naar daden,
omdat zij, doorgaans onbedoeld,
in al hun eerlijkheid verraden,
of iemand echt iets voor je voelt.

8 gedachten over “Daden verraden ware gevoelens – Dichtgedachten 806”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00