Balen na je vakantie – Dichtgedachten 643

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik was vroeger altijd heel verdrietig als ik terugkwam van vakantie. Niet alleen omdat ik het jammer vond om de vakantieplek te verlaten, maar vooral ook omdat ik geen zin had om weer aan het werk te gaan. Het resultaat? Meestal nam ik vlak na de vakantie ontslag. Dan kun je zeggen: ‘je kunt toch niet elk jaar ontslag nemen?’. Heel handig voor je carrière is het niet nee, maar voor mij leidde het tot het besef dat ik niet voor een baas wilde werken. Dat ik meer controle wilde over mijn tijd, en dat ik de stress die daarbij kwam kijken voor lief nam.

Ik zeg niet dat je ontslag moet nemen als je na je vakantie echt baalt om weer aan de slag te gaan. Wel is het een goed moment om te evalueren wat je precies niet zo leuk vindt aan je leven, en of er misschien iets is dat je daaraan zou kunnen doen.

Daarover gaat dit gedicht:

Als je na je vakantie verdrietig bent,
omdat het leven weer begint,
dan is dat een perfect moment,
om te veranderen wat je niet zint.

6 gedachten over “Balen na je vakantie – Dichtgedachten 643”

 1. Mijn pensioen is gisteren ingegaan en ik moet er nog aan wennen dat dit één hele grote vakantie gaat worden. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

  Beantwoorden
 2. Als jonge mensen steeds van baan (moeten) veranderen, doen ze veel ervaring op. Dat maakt ze aantrekkelijker voor werkgevers. Tot je voor een werkgever werkt die jou graag wil houden en voor wie jij graag wilt blijven werken. Het kan heel goed uitpakken voor je loopbaan.

  Beantwoorden
 3. Dat is een eye-opener: Ipv. Balen, de rekening opmaken!!! Ik heb nu 3 jaar geen vakantie gehad, en ben tot de conclusie gekomen, dat het thuis zitten eigenlijk wel meevalt. De achtertuin is ook nog zo gek niet. En niet de Schiphol stress, en de ramp van het terugkomen in de tredmolen van de dagelijkse sleur…..

  Beantwoorden
 4. Oh ik was altijd blij weer terug te zijn van vakantie . Gewoon weer thuis . Dat was dan groot en alles makkelijk bij de hand . Wasmachine douche wc waw dat was genieten .koffie wanneer ik wilde …jeetje wat was ik dankbaar om weer thuis te zijn . Gewoon mijn eigen bedoentje en weer werken . En alle nieuwtjes vertellen .

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00