Datum – Dichtgedachten #436

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Alles begint met een datum. Wie mij goed kent, weet dat dit een uitspraak is die ik vaak doe, maar vooral ook eentje waar ik mezelf vaak aan moet herinneren. Zoals velen met mij vind ik het vaak lastig om aan iets te beginnen dat groot is, zeker als het om iets gaat dat ik als een droom beschouw.

Het is dan allemaal zo groot en omvangrijk, en ik heb geen idee, hoe of waar ik eraan moet beginnen. En elke keer als dat gebeurt, blijkt de oplossing precies hetzelfde: prik een datum. Dat kan een datum zijn voor het voltooien van die droom (zoals de datum waarop je een droomreis wilt maken) of de datum waarop je de eerste stap zet (in het geval van die reis: naar het reisbureau).

Als je zoiets zegt, roepen mensen vaak al snel: ja maar het gaat nu niet. Maar het mooie van een datum roepen, is dat het niet uit maakt wanneer dat is. Het hoeft niet morgen te zijn, het kan volgende maand zijn, volgend jaar, het kan zelfs over vijf jaar zijn. Als je maar een datum prikt. En je zult zien, dat, wanneer je dat doet, je langzaam maar zeker naar die datum toe gaat werken, andere beslissingen neemt. Een datum prikken is geen garantie dat je dromen uitkomen, maar het zorgt er wél voor dat je de stappen gaat nemen die nodig zijn. Daarover gaat dit gedicht:

Alles begint met een datum,
zodra je die hebt vastgelegd,
wordt een droom ineens een plan,
en fantasie plotseling écht.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00