Altijd doorzetten – Dichtgedachten_2217

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In de jaren ’80 was er een Japanse zakenman, genaamd Masayoshi Son, die een softwarebedrijf had opgericht. Hij had een ontmoeting met een jonge, ambitieuze ondernemer genaamd Bill Gates, die hem vroeg om te investeren in zijn startende bedrijf, Microsoft. Son weigerde, vasthoudend aan zijn eigen bedrijf. Jaren later, toen Microsoft een van de grootste bedrijven ter wereld werd, realiseerde Son zich zijn fout. Maar in plaats van op te geven, gebruikte hij deze ervaring als een les. Hij begon te investeren in andere technologiebedrijven, waaronder een klein bedrijf genaamd Yahoo. Dit keer had hij succes en werd hij een van de rijkste mensen in Japan. Deze anekdote toont aan dat het soms beter is om te accepteren dat je een fout hebt gemaakt, in plaats van koppig door te zetten. Het is een les in nederigheid en aanpassingsvermogen.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

‘Geef nooit op, zet altijd door,’
maar da’s niet altijd verstandig hoor.
Soms is het beter om te accepteren,
dat je niets meer hebt te investeren.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

4 gedachten over “Altijd doorzetten – Dichtgedachten_2217”

  1. Het verleden is alleen nuttig om er lessen uit te leren. Voor de rest….Het is voorbij…en …Op weg naar Morgen…..Het Morgen dat nog niet is gekomen. In het Heden is dus een Zee van Ruimte.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00