Wacht niet op een perfect moment – Dichtgedachten 785

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte “Wacht niet op een perfect moment, want dat komt doorgaans niet” is “Rocky” uit 1976. Deze iconische film vertelt het verhaal van Rocky Balboa, een onbekende bokser uit Philadelphia die de kans krijgt om tegen de wereldkampioen Apollo Creed te vechten. Hoewel Rocky aanvankelijk twijfelt of hij wel klaar is voor deze grote uitdaging, besluit hij uiteindelijk om ervoor te gaan.

Rocky wacht niet op het ideale moment om zijn droom na te jagen; in plaats daarvan grijpt hij elke mogelijkheid aan en werkt hard om zichzelf klaar te stomen voor de wedstrijd. Hij weet dat er geen garantie is op succes en dat er altijd risico’s verbonden zijn aan het najagen van je dromen.

De boodschap achter “Wacht hoogstens tot je zeker bent, dat je geen andere uitweg ziet” wordt indirect weergegeven in dit verhaal. Rocky realiseert zich al snel dat boksen zijn passie is en voelt alsof hij geen andere keuze heeft dan deze kans met beide handen aan te grijpen.

Kortom laat “Rocky” ons zien hoe belangrijk het is om actie te ondernemen zonder eindeloos afwachten naar een ideaal moment of situatie waarin alles perfect lijkt – soms moet men gewoon springen en geloven in hun eigen kracht en doorzettingsvermogen.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Wacht niet op een perfect moment,
want dat komt doorgaans niet.
Wacht hoogstens tot je zeker bent,
dat je geen andere uitweg ziet.

7 gedachten over “Wacht niet op een perfect moment – Dichtgedachten 785”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00