Het juiste moment – Dichtgedachten #1092

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Er is een tijd en een plek voor alles is mij ooit geleerd. Hoewel dat absoluut waarheid is, zorgt at er ook voor dat we vaak wachten op het juiste moment bij het doorhakken van knopen en het nemen van belangrijke beslissingen.

Het is belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen als het om belangrijke zaken gaat, maar wachten op het juiste moment, zorgt er meestal alleen maar voor dat je je dromen niet najaagt en verzuimt om die knopen door te haken. Het juiste moment dient zich namelijk zelden aan. Er is altijd wel een reden, altijd een excuus om iets te laten liggen. En hoewel de redenen om iets niet te doen vaak zeer valide zijn, kun je zonder moeite doorgaans net zoveel redenen bedenken om het wél te doen.

Er zal zelden een moment komen waarop je klaar bent voor een grote stap, simpelweg omdat grote stappen eng zijn en angst een slechte raadgever is. Heb je een droom, een plan, een voornemen, en heb je er goed over nagedacht? Voer het dan vandaag nog uit. Een beter moment dan nu is er niet. Daarover gaat dit gedicht.

Wacht niet tot je er klaar voor bent,
als het om grote stappen gaat.
Want zelfs al komt er zo’n moment,
is het waarschijnlijk veel te laat.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00