Van wie je houdt, omdat het kan – Dichtgedachten 766

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte van onvoorwaardelijke liefde en zorg is “Ghost” uit 1990, geregisseerd door Jerry Zucker. Deze romantische thriller vertelt het verhaal van Sam Wheat (gespeeld door Patrick Swayze) en Molly Jensen (gespeeld door Demi Moore). Wanneer Sam plotseling overlijdt na een gewelddadige overval, blijft zijn geest ronddwalen op aarde om zijn geliefde Molly te beschermen tegen gevaar.

Ondanks dat hij geen fysieke aanwezigheid meer heeft, geeft Sam nog steeds om Molly zonder angst of twijfel. Hij doet er alles aan om haar veilig te houden en probeert zelfs contact met haar te maken via een medium genaamd Oda Mae Brown (gespeeld door Whoopi Goldberg).

Deze film laat zien hoe liefde sterker kan zijn dan de dood zelf. Het toont ook het belang van onbaatzuchtigheid in relaties – bereid zijn alles op te offeren voor degene waar je zielsveel om geeft.

“Ghost” is een ontroerend verhaal dat ons herinnert aan de krachtige emoties die we kunnen voelen voor iemand anders, puur omdat we ervoor kiezen hen lief te hebben.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Zoveel om iemand geven,
zonder angst, twijfel of plan.
Zo’n zeldzaam iemand in je leven,
van wie je houdt, omdat het kan.

5 gedachten over “Van wie je houdt, omdat het kan – Dichtgedachten 766”

  1. Goh, toepasselijk. Mijn moeder is dit weekend overleden. 103 jaar oud. Het is niet de bedoeling dat de geesten van overledenen aan de aarde gebonden blijven, maar het gebeurt WEL. Het is dan ook aan de achterblijvenden om ze….los te laten, omdat de besognes van deze Aarde niet meer de hunne zijn. Hoeveel verdriet we ook hebben, houdt hun geesten niet aan de Aarde gebonden. Zij hebben een andere evolutie.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00