Begin een nieuwe dag – Dichtgedachten #0628

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Tijd is maar een gek concept. Het is iets dat wij mensen zelf bedacht hebben, althans, hoe we met het concept tijd omgaan. Zo hebben we het vaak over ‘je dag niet hebben’ terwijl wat een dag is, hebben we toch echt zelf bedacht. Dat is zonde, want dat is ook de reden dat wanneer we bijvoorbeeld willen afvallen en even zondigen, vaak meteen besluiten: vandaag wordt het toch niets meer, en dan maar helemaal voor de bijl gaan. Niet nodig, want een nieuwe dag kan heel goed nu beginnen, of over vijf minuten of over een kwartier.

Natuurlijk bepaal jij niet wanneer de zon opkomt of wanneer het nacht is. Maar jij kunt wel bepalen wanneer het de start is van een nieuw moment. Dus wil je dag niet lukken? Begin gewoon lekker een nieuwe? Daarover gaat dit gedicht.

Tijd is iets dat we verzinnen,
dus brengt ‘vandaag’ je geen plezier,
laat dan een nieuwe dag beginnen,
over pakweg drie kwartier.

11 gedachten over “Begin een nieuwe dag – Dichtgedachten #0628”

 1. Dank je Martin dit is een hele goeie.
  Ik ga er meteen mee beginnen voor mij begint de dag NU. want de morgen was niet zo goed.

  Beantwoorden
 2. Dit is ook weer een goede ..Doordenker!!! Idd. Je dag hebben is iets wat de maatschappij van “Zoals het hoort” heeft bedacht. Een soort van Broadway productie. Maar uiteindelijk kun jij alleen bepalen of..UT ..jouw dag is. Helemaal zelfstandig invullen!!!! Wat een vrijheid eigenlijk. Ipv. van dat voorgekauwde institutionele voorgeschreven regeltje.

  Beantwoorden
 3. Zo is dat Martin. Pluk de dag en als het niet lukt begin je opnieuw. Fijne dag toegewenst. Elke dag is steeds de moeite waard. 🌻

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00