Verwijt – Dichtgedachten #240

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je kunt nooit weten wat iemand precies meemaakt, en hoe diegene zich voelt. Iets waar jij makkelijk mee om kunt gaan, kan voor een ander slapeloze nachten betekenen of andersom.

Bijna niemand doet expres iets verkeerds, of zal je expres pijn doen. Op het moment dat iemand je toch slecht behandelt, kijk dan eens wat erachter zit. Zou er een reden kunnen zijn voor deze manier van handelen? Of kan het zijn dat deze persoon helemaal niet doorheeft dat jij dit niet fijn vindt?

Je hoeft niet over je heen te laten lopen, maar soms kan het geen kwaad om even stil te staan bij de achterliggende reden van iemands gedrag. 

Het zegt natuurlijk niet dat je er, als je eenmaal de oorzaak weet, niets over kunt zeggen. Je grenzen aangeven mag altijd, maar als je begrijpt waar iets vandaan komt, kun je dat op een rustiger manier doen dan wanneer je direct boos in de aanval schiet.

Met rustig praten bereik je vaak het meest, en als jij kunt uitleggen hoe jij anders behandeld wilt worden, zal de ander daar vast ook zijn best voor doen. 

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Iedereen heeft een verhaal,
iedereen z’n eigen strijd.
Probeer eerst begrip te tonen,
voordat je iemand iets verwijt.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00