Blijven hangen – Dichtgedachten #1331

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je kunt soms met man en macht aan iets blijven vasthouden, terwijl je eigenlijk diep vanbinnen al weet dat het je uiteindelijk niet gelukkig maakt. Een relatie, vriendschap, carrière, het kan van alles zijn.

Het kan heel pijnlijk zijn om iets los te laten, zelfs als je weet dat het niet goed voor je is. Maar als je dan uiteindelijk die stap hebt genomen, zul je zien dat je langzaam maar zeker weer bijkomt en je zelfs beter gaat voelen dan daarvoor.

Een last is van je schouders, want je hebt een beslissing genomen. En zelfs als uiteindelijk blijkt dat dit niet de juiste beslissing was, hoef je er niet meer over te twijfelen. Er is een knoop doorgehakt.

Soms moet je in het diepe springen voor een kans om gelukkig te worden, om je uit je comfort zone te drukken en om meer over jezelf te leren en jezelf te ontwikkelen.

Niet altijd makkelijk, maar heel vaak wel wat je nodig hebt in zo’n situatie.

Daarover gaat dit gedicht:

Blijven hangen is heel dapper,
maar soms heb je in de gaten,
dat het beter is, en knapper,
om vol vertrouwen los te laten.

6 gedachten over “Blijven hangen – Dichtgedachten #1331”

  1. Beste Martin,

    Ik vind dit gedicht wel heel bijzonder op deze dag.. op deze dag, 24-11-2023 kreeg mijn vader de euthanasie waarom hij had gevraagd. Hij had keelkanker en kreeg een jaar geleden de diagnose uitbehandeld. We kregen te horen dat hij, een half jaar zou hebben. Maar kregen boven verwachting nog een half jaar bonus erbij. Tot hij de pijn niet meer aankon en de strijd gestreden had.

    Ik vind jou gedicht, ‘pakkend’ voor deze dag.. bijzonder en mooi tegelijk.. hij moest het leven loslaten.

    Liefs, Priscilla

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00