Het oude af te sluiten – Dichtgedachten_2197

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In 1947 besloot de Indiase leider Mahatma Gandhi dat het tijd was voor een nieuw begin. Na jaren van Britse overheersing, was India eindelijk op weg naar onafhankelijkheid. Maar Gandhi wist dat deze nieuwe start niet mogelijk zou zijn zonder het oude af te sluiten. Hij stond erop dat India de Britten zou vergeven voor hun daden tijdens de kolonisatie. Dit was geen populaire beslissing en velen waren het niet met hem eens. Maar Gandhi hield voet bij stuk. Hij geloofde dat vergeving de enige manier was om vooruit te komen. Zijn vastberadenheid leidde tot veel controverse en uiteindelijk tot zijn tragische dood. Maar zijn boodschap van vergeving en hoop leeft voort. Gandhi’s verhaal herinnert ons eraan dat een hoopvol nieuw begin vaak vereist dat we het verleden loslaten en vergeven.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Naar een hoopvol nieuw begin,
kun je doorgaans fluiten,
als je niet ook bereid bent,
om het oude af te sluiten.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

11 gedachten over “Het oude af te sluiten – Dichtgedachten_2197”

  1. Mooi gedicht en soms is het heel erg moeilijk om iets af te sluiten heb toch dat het vaak op de achtergrond terug komt

    Weer een mooi weetje er achteraan vindt dat toch heel leuk Martin

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00