Het leven is geen sprookjesboek – Dichtgedachten 2227

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Het leven is geen sprookjesboek” is ‘The Devil Wears Prada’ uit 2006. Deze film laat zien dat het glamourleven van de mode-industrie niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar vaak gepaard gaat met harde keuzes, competitie en opofferingen.

In deze film volgen we het verhaal van Andy Sachs, een jonge vrouw die als assistent van de meedogenloze hoofdredactrice Miranda Priestly werkt. Andy wordt geconfronteerd met moeilijke beslissingen en moet leren omgaan met de hoge eisen die aan haar gesteld worden in deze veeleisende wereld.

‘The Devil Wears Prada’ toont ons dat het echte leven geen sprookje is waarin alles perfect verloopt, maar eerder een strijd waarin we onze eigen weg moeten vinden en soms concessies moeten doen om onze doelen te bereiken. Het laat zien dat succes vaak gepaard gaat met opofferingen en hard werk.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Het leven is geen sprookjesboek,
is je schoen na een feestje zoek?
Dan wijst dat niet op een diadeem,
maar op een alcoholprobleem.

8 gedachten over “Het leven is geen sprookjesboek – Dichtgedachten 2227”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00