Het is jouw schip – Dichtgedachten 579

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je kunt niet alles alleen in dit leven, soms heb je de feedback of adviezen van anderen nodig. Het is goed om daarnaar te luisteren en je ideeën even tegen een ander aan te houden om te kijken of zij inzichten of adviezen hebben die je verder kunnen helpen.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te beseffen dat, hoewel anderen altijd een mening hebben, zij natuurlijk niet de consequenties hoeven te dragen van de beslissingen die jij neemt en de dingen die jij doet. Daarom is het belangrijk dat, wat je ook doet, te blijven geloven in de dingen die jij doet.

Want een ander kan er nog zoveel van vinden, jij bent degene die het schip moet navigeren en jij bent de kapitein die ten onder gaat met het schip als het niet uitpakt zoals je wilt. Luisteren naar je gevoel leidt niet altijd tot succes; ook dan kan het nog steeds helemaal misgaan. Maar wat heb je liever: dat iets mislukt omdat je het advies van een ander hebt gevolgd, of dat iets mislukt omdat jij deed waar je voor (en achter) stond?

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Geloof in wat je doet,
wat een ander ook beweert.
Het komt écht niet altijd goed,
maar het is jouw schip, jij navigeert.

4 gedachten over “Het is jouw schip – Dichtgedachten 579”

 1. Ik weet als geen ander hoe moeilijk dat is want los laten is moeilijk je weet het pas achter af je kan je zelf de Ruimte geven als je er klaar voor bent

  Beantwoorden
 2. Goedemorgen Martin,
  Prachtiig vandaag en vooral in deze tijd.
  Heel belangrijk om je eigen pad en koers te bepalen, komt altijd goed.
  Fijne dag daar!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00