Het begint vandaag – Dichtgedachten_2219

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In de late jaren ’60, was er een jonge man genaamd John die worstelde met zijn leven. Hij was ontevreden met zijn baan, had relatieproblemen en voelde zich over het algemeen onvervuld. Op een avond, terwijl hij in een bar zat, hoorde hij een oude man zeggen: “Morgen weer een nieuwe dag”. Deze woorden raakten John diep. Hij besloot dat hij niet langer zou wachten op ‘morgen’ om zijn leven te veranderen. De volgende dag nam hij ontslag, beëindigde zijn ongezonde relatie en begon aan een reis van zelfontdekking en groei. Hij realiseerde zich dat de ‘nieuwe dag’ waar hij op wachtte, eigenlijk al was begonnen. Deze anekdote herinnert ons eraan dat verandering niet hoeft te wachten tot morgen; het kan vandaag beginnen.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Morgen weer een nieuwe dag’,
dat zeggen we heel graag,
Maar het nieuwe leven dat je voor je zag,
begint stiekem al vandaag.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

4 gedachten over “Het begint vandaag – Dichtgedachten_2219”

  1. Grappig! Ik werd geholpen aan de balie van de Gemeente door een medwerker die een sweater droeg met erop gedrukt: Refill….!!!! Kortom: Het gaat erom dat er kennelijk iets…gevuld moet worden wat ..leeg.. is. In energetisch opzicht zijn dan ..de batterijen…leeg. Ook bij mensen moeten…de batterijen soms opgeladen worden, omdat ze leeg zijn….een onvervuld leven..of zoiets. De oplossing ligt niet in antidepressiva , maar het gaat meer om invulling van het leven. En tjaah, dat zullen we toch zelf moeten doen. Het glas is niet …halfvol of ..halfleeg, maar….het is Navulbaar!!! Navullen met die Hap!!! Succes allemaal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00