fbpx
Gelukkig - Dichtgedachten #685

Gelukkig – Dichtgedachten #685 Plaats een reactie

Advertentie
Advertentie


Als mensen vragen hoe het met je gaat, dan is je standaardantwoord waarschijnlijk ‘goed’. Dat is hoe we massaal in het leven staan. Wij Nederlanders staan bekend om ons talent om te klagen, maar daarbij hebben we het vaak over kleine dingen die niet zo heel belangrijk zijn. Besluiten dat je krant niet goed is, is best makkelijk. Mopperen over de snelheid van je internet, daar zal ook niemand moeite mee hebben.

Maar besluiten dat je niet blij bent met het leven dat je nu leidt, en dat je het vanaf nu helemaal anders gaat doen, dat is ontzettend moeilijk, maar vooral ook eng. Het vereist dat je een stap terug neemt, naar je situatie kijkt en bedenkt: ‘Dit is niet wat ik voor ogen had’, maar belangrijker nog: ‘Dit accepteer ik niet langer’.

Niet elke situatie is te veranderen, soms zit je daadwerkelijk vast, maar áls er verandering mogelijk is, dan begint die met het besluit dat je niet gelukkig bent met je huidige situatie. Dat is ongekend moeilijk, maar áls je het durft, is de beloning groot! Daarover gaat dit gedicht.

Niets is zo moeilijk als erkennen,
dat je niet gelukkig bent,
en de stap nemen om te wennen,
aan een bestaan dat je niet kent.

Gerelateerde gedichten:

Tags: