Voor een ander – Dichtgedachten #203

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als ik nou vijf kilo lichter was… als ik nou net iets slimmer was… als ik nou…

We zijn er gek op om onszelf onderuit te halen. Want dat doe je in feite als je wenst dat je anders was. Je zegt impliciet tegen jezelf dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. 

Er is niets mis mee om aan jezelf te werken omdat je daar zelf gelukkiger van wordt. Je zit immers iedere dag met jezelf opgescheept, dus het is helemaal niet raar dat je jezelf leuk wilt vinden.

Het wordt minder onschuldig als je wilt veranderen voor een ander. Als je denkt dat een ander jou alleen maar leuk vindt als je een paar kilo kwijt raakt, of als je dezelfde hobby’s hebt. Dan wordt het tijd om je af te vragen of deze persoon jou wel waard is. 

Is dit lastig om in te zien, bedenk je dan het volgende: zou je echt willen dat iemand van je houdt, terwijl je je als een ander voordoet? Dat je niet meer kunt genieten van een taartje, of je ieder weekend bezighoudt met een hobby waar je zelf niets aan vindt? 

Uiteraard is het mogelijk om een goede vriendschap of relatie te hebben met iemand met andere interesses, zolang diegene dan maar wel weet dat jij anders bent. Maar je bent al hartstikke mooi, leuk en goed, dus als iemand dat niet kan waarderen, kun je beter iemand vinden die jou wel op die manier ziet. 

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Verander nooit voor een ander,
daar wordt niemand beter van.
Blijf jezelf totdat je iemand vindt,
die jou waarderen kan.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00