Jouw dag – Dichtgedachten #1442

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je kunt altijd maar blijven wachten op een goede dag om iets leuks voor jezelf te doen of te kopen.

Je kunt leuke dingen alsmaar blijven uitstellen omdat je het druk hebt.

Je kunt jezelf altijd op de laatste plek zetten omdat je vindt dat anderen op de eerste plaats komen.

Dat is allemaal hartstikke leuk, maar soms moet je ook gewoon even voor jezelf kiezen. Daar is niks egoïstisch aan, het is gewoon heel erg nodig soms.

Dus wat het ook is dat je graag wilt doen, doe dat vandaag een keer! Haal een taartje voor bij de koffie, luister naar je lievelingsmuziek, kook je lievelingseten, maak een fijne wandeling, laat het huishouden liggen tot morgen en plof op de bank met een foute kerstfilm.

Wat jij ook maar leuk vindt, doe het vandaag. Want er zijn een heleboel redenen om het steeds uit te stellen, maar er is ook een heel goede reden om af en toe wel voor jezelf te kiezen. Jij bent die reden, want jij verdient ook liefde en aandacht van jezelf.

Daarover gaat dit gedicht:

Kies vandaag eens voor jezelf,
omdat dat ook een keertje mag.
Doe iets wat je gelukkig maakt,
vandaag is het jouw dag.

8 gedachten over “Jouw dag – Dichtgedachten #1442”

  1. Ja, idd. ik heb besloten me niet meer emotioneel te laten chanteren omdat ik toevallig hulp nodig heb. Dan maar niet. Punt. Op eieren moeten lopen, zodat anderen een goed humeur hebben, kost mij te veel moeite, en ik word er zeker niet gelukkig van.

    Beantwoorden
  2. Daar is het voor mij nog iets te vroeg voor zit nog steeds met hoofd dat op ontploffen staat het lukt mij niet probeer het wel om is me time in te plannen maar ……….

    Beantwoorden
  3. Doe ik vandaag toevallig ook, een keer geen mantelzorg dag, maar een lekker boek lezen, niet koken, maar een pizza thuis in de oven gooien, lekker een keer luieren, beetje me-time.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00