Het lot is niet je eindbestemming – Dichtgedachten 042

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar wat zo interessant is, is dat wat er ook gebeurt in je leven, álles is onderdeel van de lange reis waaraan je bent begonnen bij je geboort. Soms kan een enorme tegenslag later juist precies blijken wat je nodig had om de juiste beslissing te nemen, en soms is juist een meevaller precies wat je niet nodig had. Hoe je daarachter komt? Dat is nu juist het mooie aan het leven: niet. Pas aan het einde van de rit zul je weten welke gebeurtenissen en welke beslissingen waartoe hebben geleid. In de tussentijd staat je eigenlijk maar één ding te doen: leven met passie en zonder remming. Want het lot is niet je eindbestemming: het is de hele reis.

Daarover gaat dit gedicht:

Leef met passie, zonder remming,
vastberaden, eigenwijs.
Het lot is niet je eindbestemming,
maar de som van heel je reis.

2 gedachten over “Het lot is niet je eindbestemming – Dichtgedachten 042”

  1. Gelukkig ben ik een heel positief persoon en zie altijd wel iets goeds na een akelige gebeurtenis.Soms denken mensen waarschijnlijk dat ik of hard bed of dat ik alle verdriet verbergt, geen van beide is waar .Heb genoeg ellende wat betreft ziekte meegemaakt maar in mijn achterhoofd is het altijd : komt wel goed hoe dan ook.Is dat leven met passie ,ik vind van wel omdat het ook bij het leven hoort

    Beantwoorden
  2. Lots bestemming ja je gaat door je leven met vertrouwen in de Heer , en dat Hij altijd aan je zeide is in goede en slechte tijden , maar een vraag hoe ga je om als een persoon je hele leven en toekomst vernietigd heeft , je vergeeft die persoon ook al is hij overleden en nu aan het licht komt dat hij niet oprecht handelde , het blijft ons achtervolgen , en aan onze ellende komt geen einde , het malen in ons , ook in ons gebeds leven achtervolgt het ons, hoe kunnen wij verlost worden van die duistere macht . Ook al ligt mijn vertrouwen in mijn Heer en God van gerechtigheid. graag gebed voor ons datGod ons mag voorzien in onze noden en dat wij de beloften van Zijn woord zichtbaar mag worden in ons leven , wij zijn gebroken in alle opzichten .
    Dank u , Wenda

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00