Geef jij dat door? – Dichtgedachten #734

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een mooie dag is niet af te dwingen. Ook op prachtige zonnige lentedagen, met fladderende vlinders en geurige bloemen kunnen er vreselijke dingen gebeuren. En regenachtige grijze koude herfstdagen kunnen uiteindelijk ontzettend leuk zijn.

Hoe dan? Door wat je er zelf van maakt. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waarop je geen invloed hebt, maar hoe jij je geestelijk voelt, daar kun je in zekere zin wel iets aan veranderen. 

Er zijn bepaalde dingen waar ik persoonlijk direct van opvrolijk. Een vreemde die een complimentje geeft, iemand die ik niet ken die me spontaan een fijne dag wenst, een leuk, onverwacht gesprekje met de kassamedewerker in de supermarkt… 

Als jij nu bedenkt: wat leuk, ik word hier inderdaad ook altijd vrolijk van, dan weet je hoe makkelijk je een ander ook kunt opvrolijken. Door vriendelijk te zijn tegen mensen die je tegenkomt, verspreid je vrolijkheid. Het kost je niets, en je voelt je er zelf ook stukken beter door! Zullen we vandaag allemaal iets aardigs zeggen tegen een ander? 

Dat is waarover dit gedicht gaat:

Als ik jou een mooie dag wens,
geef jij dat dan even door?
Want dat de wereld liever wordt,
daar zorgen we samen voor.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00