Geef je nog om mij? – Dichtgedachten #1516

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer je een relatie hebt met iemand, of het nu een vriendschappelijke relatie is of een liefdesrelatie, dan voel je heel vaak aan dat diegene van je houdt. Je weet dat diegene er altijd voor je is, dat diegene ook je mindere kanten accepteert en je daar niet op afrekent.

Maar je kent vast ook wel iemand die je doet twijfelen of hij of zij om je geeft. Bijvoorbeeld omdat die persoon niet daadwerkelijk aandacht aan je besteedt, of alles altijd alleen maar van jouw kant komt. 

Het kan natuurlijk altijd een fase zijn. Misschien heeft iemand wat problemen die veel tijd en energie opslokken, en waardoor jij even wat minder belangrijk bent. Maar meestal voel je wel aan of het gedrag van tijdelijke aard is. 

Op het moment dat jij je daadwerkelijk afvraagt of iemand jou nog wel aardig vindt, omdat diegene gedrag vertoont dat daarmee niet in lijn is, dan kun je bij jezelf te raden gaan of je het nog wel de moeite waard vindt om tijd, aandacht en energie in deze persoon te steken.

Dat is het verhaal achter dit gedicht:

Als je je af moet vragen,
of iemand (nog) wel om je geeft,
dan weet je dat die persoon,
het antwoord al gegeven heeft.

11 gedachten over “Geef je nog om mij? – Dichtgedachten #1516”

  1. Ik zou het zo graag eens horen zeggen: ik hou van jou… Ben zestig jaar getrouwd, maar toch… mijn man zegt het niet meer, maar aan bepaalde dingen weet je het wel….

    Beantwoorden
  2. Mooi gedicht, en idd klopt als een bus, al meerdere keren meegemaakt helaas, ik stopte er veel energie in, maar er kwam niks terug, en ik heb de vriendschap beëindigd.
    Na een paar weken nog wel een brief gestuurd maar geen tegenreactie ontvangen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00