Wees trots – Dichtgedachten 1591

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik heb geen idee wie jij bent. Maar ik durf met vrij grote zekerheid te zeggen dat jij ontevreden bent over bepaalde dingen in je leven. Je bent misschien niet zo ver in je carrière als je voor ogen had, je hebt wellicht die ene grote droom die je hebt nog steeds niet nagejaagd, je hebt niet zoveel gespaard als je zou willen, niet zo goed op de lijn gelet als je had gehoopt, noem maar op. We hebben nogal de neiging om heel erg te kijken naar alle dingen die we niet goed doen in ons leven.

Dat mag natuurlijk, je mag best een beetje kritisch zijn, dat zorgt voor motivatie en helpt je verder. Maar als je kijkt naar alles wat je nog niet hebt gedaan, is het wel zo eerlijk om ook te kijken naar de dingen die je wél hebt gedaan. Misschien zijn de stappen die je hebt gezet minder groots dan de dingen die je had willen doen, maar het leven draait niet om groots en meeslepend. Je springt ook niet van de start naar de finish in een marathon, je komt daar stap voor stap voor stap.

Focus ook eens op de stappen die je al wél hebt gezet, hoe klein ook. Je zult ontdekken dat je trotser op jezelf mag zijn dan je nu beseft.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Vergeet niet om ook stil te staan,
bij alles dat je hebt gedaan.
Jij klauterde uit elk ravijn,
daar mag je ook best trots op zijn.

3 gedachten over “Wees trots – Dichtgedachten 1591”

  1. Het leven bestaat uit keuzes maken. Ook: Geen keuze maken ..is een keuze. En dat gaat de hele dag door….(al hebben we dat meestal niet door!) Onze energie is niet oneindig. Als we te veel energie in het een steken, steken we misschien wel te weinig in wat anders…. En…dan is er ook nog het Voortschrijdend Inzicht. Toen we
    jong waren en meer energie hadden hadden we misschien de indruk dat de wereld “maakbaar” was, door ons beperkte referentiekader. En aangezien de maatschappij steeds sneller verandert, kun je maar beter wat afstand nemen van de “keuzestress” en “presteerdrang” . En….waarom moeten we allemaal maar de Ideologie van de Maatschappij volgen en proberen aan “Het Plaatje”te voldoen? Wat is de prijs die we daarvoor betalen? Het is nooit Dit of Dat, maar meer Dit in verhouding tot Dat, en dan wel gezien door het oog van de Waarnemer. Als het Oog van de Waarnemer vertroebeld is, krijgt de Waarnemer een vertekend Beeld. Dus….Welk Plaatje zien we eigenlijk?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00