Angst lost niets op – Dichtgedachten #940

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Heb je hoogtevrees maar woon je in een bungalow en kom je nooit op hoge plekken? Ben je bang voor slangen, maar is de kans dat je er een keer eentje tegenkomt op straat miniem? Dan heb jij een angst waar je prima mee kunt leven.

Maar er zijn ook angsten die lastiger zijn. Bijvoorbeeld op het moment dat ze je belemmeren in het dagelijks leven. Als je bang bent om naar buiten te gaan bijvoorbeeld.

Dat is ontzettend lastig, en ook al blijven mensen tegen je zeggen dat je angsten niet ‘echt’ zijn, het gevoel is dat wel.

Erover praten kan helpen. Met een vriend(in) of een professional die weet hoe hij of zij dit kan aanpakken. Misschien kun je niet helemaal over je angst heen komen, maar ze wel terugbrengen tot het punt waarop ze je niet meer in de weg zitten.

Daarover gaat dit gedicht:

Of je nu bang voor spoken bent,
of voor een blauwe envelop,
beide zijn niet efficiënt,
angst lost nooit iets op.

5 gedachten over “Angst lost niets op – Dichtgedachten #940”

  1. Er zijn altijd …Triggers….Oude oplevingen van herkenningen van zaken die ooit
    belangrijk voor ons waren, en dit is een natuurlijk proces van “traumaverwerking” Die zaken dienen geintegreerd te worden in ons dagelijks bewustzijn. In het verleden waren we te klein, hadden niet genoeg kennis, geld….en van alles dus …NIET Maar nu zijn we volwassen, maar de oude opleving van de angst van vroeger is nog op de volle kracht van de impact die het toen…vroeger op ons had. Angst van Toen en het Ervaren van NU……

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00