Daden spreken luider – Dichtgedachten 2234

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Wat iemand ook doet of zegt, wat je voelt, dat voel je echt” is Dead Poets Society uit 1989. In deze film speelt Robin Williams een inspirerende leraar die zijn studenten aanmoedigt om hun passies na te streven en zich niet te laten beperken door de verwachtingen van anderen.

De boodschap van de film is duidelijk: luister naar je hart en volg je eigen pad, zelfs als dat betekent dat je tegen de stroom in moet zwemmen. De personages in Dead Poets Society worden geconfronteerd met moeilijke keuzes en moeten beslissen of ze trouw willen blijven aan zichzelf of toegeven aan sociale druk.

Uiteindelijk laat deze prachtige film zien hoe belangrijk het is om authentiek te zijn en trouw te blijven aan wat er echt toe doet in het leven. Woorden kunnen misleidend zijn, maar daden spreken altijd voor zichzelf.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Wat iemand ook doet of zegt,
wat je voelt, dat voel je echt.
Laat woorden geen twijfel kweken,
als daden heel veel luider spreken.

3 gedachten over “Daden spreken luider – Dichtgedachten 2234”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00