Als liefde een verkoudheid was – Dichtgedachten 672

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Als liefde een verkoudheid was, die nooit over zou gaan, dan hief ik met iedereen het glas, en stak de hele wereld aan” is “Eternal Flame”. Deze romantische sciencefictionfilm uit 2022 speelt zich af in een dystopische toekomst waarin mensen niet langer fysiek kunnen voelen of liefhebben. De hoofdpersonages ontdekken echter een mysterieuze substantie genaamd “het eeuwige vuur”, dat hen in staat stelt om weer emoties te ervaren.

De film volgt het verhaal van Emma en Alex, twee individuen die elkaar tegenkomen tijdens hun zoektocht naar dit magische element. Terwijl ze steeds meer betrokken raken bij elkaars leven en gevoelens beginnen te ontwikkelen voor elkaar, realiseren ze zich dat het eeuwige vuur niet alleen hun eigen liefde kan genezen maar ook anderen kan beïnvloeden.

“Eternal Flame” onderzoekt op poëtische wijze de kracht van onsterfelijke liefde en hoe deze alles om ons heen kan transformeren. Het laat zien hoe één vonkje passie genoeg is om anderen aan te steken met dezelfde warmte en tederheid.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Als liefde een verkoudheid was,
die nooit over zou gaan,
dan hief ik met iedereen het glas,
en stak de hele wereld aan.

4 gedachten over “Als liefde een verkoudheid was – Dichtgedachten 672”

  1. Wat een opgave om iets dat niet substantieel, emotioneel of mentaal is, trachten te verfilmen. Ik zou de film graag zien, maar heb geen TV, en op Youtube is het hele filmkijken geblokkeerd, zodat je weer overal geldkostende abonnementen moet hebben…..Maar, heel fijn Martin, dat je met behulp van Al je gedichtjes kunt verlevendigen.

    Beantwoorden
  2. Gmorgen, als je de gedichten van jou leest, ben ik sltijd super verbaasd hoeveel waarheid dat er beschreven staat. Ik geniet er altijd 100% van. En in mindere tijden geeft het kracht
    Dankjewel voor het delen. Groetjes

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00