Vreemd – Dichtgedachten #511

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We maken allemaal graag een goede indruk. Vooral als je iemand (nog) niet zo goed kent, wil je vaak zo goed mogelijk voor de dag komen. Op een sollicitatiegesprek trek je je beste kleren aan, en tijdens een etentje met kennissen laat je je afgedragen lievelingsspijkerbroek liever thuis.

Wanneer je in de fase komt waarin het je minder uitmaakt hoe je overkomt, dan betekent dat waarschijnlijk dat je de ander vertrouwt en een goede band hebt opgebouwd. Je bent niet langer bang om een flater te slaan en te riskeren dat de ander je niet meer wilt zien.

Je bent dan op het punt beland waarop de ander je zo goed kent, dat hij of zij niet meer zal afknappen van een gek onderdeel van je persoonlijkheid, en je liever samen in joggingbroek op de bank hangt dan in je nette pak. 

Dus onthoud, als je nog eens een etentje organiseert of een feestje, en iemand komt in een oud kledingstuk of met ongewassen haar, dan betekent dat waarschijnlijk dat ze zich zo fijn voelen bij jou, dat ze het gevoel hebben volledig zichzelf te kunnen zijn.

Of als iemand iets zegt dat raar overkomt, of een erg persoonlijk verhaal vertelt, dan betekent dat dat diegene het gevoel heeft dat hij niets voor je verborgen hoeft te houden. En tegen dat gevoel kan toch geen mooi kledingstuk of gereserveerde gezelligheid op?

Daarover gaat dit gedicht:

Als ik wat vreemd overkom,
dan is dat een compliment.
Omdat ik mezelf kan zijn,
wanneer je bij me bent.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00