Jaloezie – Dichtgedachten #257

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

De meeste mensen willen iets leuks maken van het leven dat ze hebben. De een vindt iets anders leuk dan de ander, en de een kan meer tijd besteden aan een hobby dan een ander, maar kort gezegd proberen we allemaal om er iets van te maken.

Nu zijn er ook een hoop mensen die vaak klagen. Vaak komt dat voort uit een jaloezie die ze hebben, omdat ze meer van iets hadden gewild, of dat nou iets materialistisch is,  een persoonlijke eigenschap of een uiterlijk kenmerk.

Wanneer je jaloers bent op een ander, zegt dat vaak meer over jezelf: je bent niet tevreden met wat je hebt of wie je bent. 

Er steeds op blijven hameren wat je niet hebt, leidt niet vaak tot verbetering van de situatie. Maar zit je eenmaal vast met zo’n negatief zelfbeeld, dan kan het erg lastig zijn om daar overheen te stappen. Hoe kom je er dan weer uit?

Het vergt wat oefening en misschien wat tijd, maar het kan helpen om in kaart te brengen wat je wel mooi of prettig vindt aan jezelf, en waar je minder blij mee bent. Vervolgens kun je focussen op de leuke dingen, en kijken of je de minder fijne dingen kunt veranderen of, als dat niet kan, een manier kunt vinden om ze te accepteren. 

Het is niet makkelijk, maar uiteindelijk zul je je vast een stuk beter voelen, en dan kun je je weer veel beter richten op de leuke dingen om je leven in te richten. 

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Verspil aan jaloezie geen tijd,
dat is zonde van je leven.
We vechten allemaal een eigen strijd,
om ons bestaan hier zin te geven.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00