Het onbekende – Dichtgedachten #1330

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als je wordt gedwongen opnieuw te beginnen, of het nu is met een relatie, een klein project of de hele inrichting van je leven, kan dat behoorlijk eng aanvoelen.

Natuurlijk heeft de ene verandering iets meer impact op je leven dan de andere, maar het is beangstigend om helemaal vanaf nul opnieuw te beginnen. Wat moet je met al dat onbekende? De verdrietige fase waar je op dat moment in zit omdat iets niet is gelopen zoals je hoopte is ook niet leuk, maar in elk geval weet je wat je ervan kunt verwachten.

Het voordeel van het onbekende is dat het alle kanten op kan. Ja, het kan een mislukking worden, je kunt gekwetst worden en uiteindelijk gedwongen weer opnieuw moeten beginnen.

Maar het onbekende kan ook betekenen dat er uiteindelijk iets veel mooiers voor je uit komt. Misschien kom je er uiteindelijk achter dat de weg die je bewandelde niet de juiste voor je was, en dat je nu een nieuwe kans op geluk kunt tegenkomen. Of misschien ontdek je nieuwe kanten van jezelf die je anders niet had leren kennen.

Je weet nooit wat het onbekende gaat brengen, maar het hoeft niet per se iets negatiefs te zijn.

Daarover gaat dit gedicht:

Al is je leven nog zo’n bende,
écht vast zit je meestal niet.
Maar doorgaans is het onbekende,
nog enger dan al je verdriet.

9 gedachten over “Het onbekende – Dichtgedachten #1330”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00