Geleid, niet geleden – Dichtgedachten #584

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het beste voor jezelf willen is belangrijk. Een baan die je leuk vindt en die goed betaalt, een partner die aan al je eisen voldoet, en als je iets niet perfect vindt? Dan maak je het perfect.

Het kost veel tijd om op alle details te hameren. Om alles exact te hebben zoals je het wil. Zoveel tijd dat je er misschien niet meer aan toe komt om ook te genieten van wat je hebt. Misschien realiseer je je niet dat goed vaak ook goed genoeg is.

Werk dat je ontzettend leuk vindt en waarmee je genoeg verdient om rond te komen is toch fantastisch? Of wil je écht meer verdienen zodat je harder kan sparen of een duurdere auto kunt kopen? 

Bestaat de perfecte partner, of kies je liever voor iemand die je blij maakt, met wie je het goed kan vinden en die graag dezelfde dingen onderneemt als jij? 

Soms verlies je wel eens uit het oog dat het beste voor jezelf misschien iets goed is, en dat perfectie alleen maar stress oplevert. Als het al bestaat. 

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

Maak niet van elk detail een strijd,
en richt je op het heden.
Het leven moet worden geleid,
en niet worden geleden.

15 gedachten over “Geleid, niet geleden – Dichtgedachten #584”

 1. Heden, Toekomst , Streven naar een doel ! Is dat niet uiteindelijk thuiskomen bij een Vader in de Hemel ,en je in deze wereld laten leiden door het goede ?

  Beantwoorden
 2. Wees ook eens blij met iets dat anders is als je had gewild.
  Soms is dat na verloop van tijd veel waardevoller geworden!

  Beantwoorden
 3. En als je iets helemaal perfect hebt uitgedacht, bv tijdens een verbouwing, gebeurd het heel vaak dat het door niet opletten van een ander je perfecte idee in het water valt en niet meer veranderd kan worden.

  Beantwoorden
  • Ja Klopt!!! Vaak meegemaakt. Een idee is een idee, maar de uitvoering…..? De uitvoering kun je dan beter ook maar ZELF doen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00