Een dagje wachten – Dichtgedachten #831

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Impulsiviteit kan een heel goede karaktereigenschap zijn. Zo is het zelden saai om met impulsieve mensen om te gaan, al kan het soms zijn dat een snelle beslissing uiteindelijk niet het gewenste resultaat oplevert.

Maar impulsiviteit kan je ook in de problemen brengen. Aan het einde van de maand je laatste geld spontaan uitgeven aan een mooie jas zonder erbij stil te staan dat je de laatste paar dagen ook nog moet eten, kan onhandig uitpakken.

Of je inschrijven voor een cursus die onder werktijd plaatsvindt zonder dit met je baas te overleggen, kan ook leiden tot meer kwaad dan goed.

Heel vaak is het zo dat het niet direct nodig is om nú te beslissen. Je kunt heel vaak best nog eventjes wachten om dingen uit te rekenen of op een rijtje te zetten en te bedenken wat de gevolgen van een actie kunnen zijn.

Als je over drie dagen salaris krijgt, hangt die jas dan nog steeds in de winkel? Is er een andere cursus die plaatsvindt in de avonduren en waardoor je dus geen vrij hoeft te nemen van andere verplichtingen?

Spontane acties zijn heel vaak heel erg leuk, bijvoorbeeld zomaar even een ijsje halen op een zonnige dag, maar als ze gevolgen hebben voor andere mensen of jezelf, dan kan het vaak geen kwaad om heel even een stapje terug te doen en te bedenken of dit echt wel de handigste manier is om dit aan te pakken.

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

Neem nooit een permanent besluit,
door een tijdelijke gedachte.
Morgen ziet alles er anders uit,
het kan best een dagje wachten.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00