Doe wat je wil – Dichtgedachten #476

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wij hadden vroeger zo’n mooie spreuk in de huiskamer hangen: doe wat je wil, kletsen doen ze toch. Die spreuken zijn lekker oubollig, maar het is opvallend hoeveel waarheid daar nog altijd in schuilt. Leven naar de standaarden van een ander is nog altijd een recept voor een heel ongelukkig leven. Makkelijk is dat niet, want mensen vinden overal wat van en steken hun mening niet onder stoelen of banken. Sinds de komst van social media is dat erger dan ooit.

Het punt is echter, tenzij je de wet overtreedt of mensen moedwillig kwetst, heb je in principe aan niemand verantwoording af te leggen, behalve aan jezelf. Ik ben zelf iemand die mensen graag tevreden houdt, dus dit is een val waar ik zelf vaak in ben gelopen. Het vervelende daarvan is, dat als je iets doet, en het gaat helemaal mis, dan voelt het extra ellendig als het iets is dat je deed op aanraden van een ander. Gaat het mis, en is het iets dat je helemaal zelf hebt bedacht, dan kun je vaak gewoon je schouders ophalen en denken: het was een mooi idee, maar helaas.

Durf te vertrouwen op wie jij bent, wat jij weet en wat jij kunt. Doe wat jij wil, niet wat een ander voor je zou willen. Daarover gaat dit gedicht.

Laat de mening van een ander,
niet bepalen wat je doet.
Steek je energie in wat je wil,
niet in wat je denkt dat moet.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00