Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd – de winnaars zijn bekend!

Nadat we de shortlist bekend hadden gemaakt, konden de meeste deelnemers weer rustig ademhalen. Maar voor tien kandidaten die hun verhaal instuurden, begonnen de zenuwen pas écht. We ontvingen berichten over hondsdolheidsverschijnselen en ongeloof, en zelfs de teennagels van de shortlisters bleken niet veilig.

Gelukkig komt aan het lange wachten nu een eind, want we mogen eindelijk de winnaars van een plek in onze Romcomnibus bekendmaken. Dus zoek iets waarmee je tromgeroffel kunt nabootsen, want hier vind je, op alfabetische volgorde van de schrijvers, de winnende verhalen:

Summer Special – Brenda Broekhart
Op rolletjes – Danielle van Helden
Gesmolten – Yvonne Hooge
Enkeltje Schotland – Amber van Huigenbos
Proefperiode – Audrey Theunissen

Gefeliciteerd! Nog even en jullie zijn officieel een gepubliceerd auteur (als je dat hiervoor nog niet was). Dat is echt een heel toffe prestatie en laat het nog even op je inwerken: we hebben jullie verhaal gekozen uit 109 inzendingen.

Stond je op de shortlist en komt je verhaal niet in de bundel? Dan mag je alsnog enorm trots op jezelf zijn. Het was al een moeilijke keuze om 10 verhalen te selecteren voor de shortlist, laat staan om hieruit nog eens 5 verhalen te kiezen. Jullie kunnen stuk voor stuk enorm leuk en vlot schrijven, dus laat je niet uit het veld slaan.

Wil je meer weten over de winnende verhalen en de schrijfsters? Lees dan gauw verder.

Summer Special – Brenda Broekhart

Maud heeft samen met haar beste vriendin Evi een perfect leventje in Zandvoort. Overdag genieten ze volop van zon, zee en cocktails, ‘s avonds klussen ze bij in een restaurant om deze levensstijl te bekostigen. Genoeg afleiding voor Maud om een enorm drama van thuis te vergeten. Totdat haar vader een ongeluk krijgt en Maud wel terug moet naar Terschelling om het voortbestaan van het familierestaurant te redden. Want naast haar vader is zij de enige die op de hoogte is van het supergeheime familierecept achter de Summer Special, al jarenlang het immens succesvolle gerecht van het restaurant. Maar dat betekent ook dat ze Maartje, haar zusje en bron van alle ellende, onder ogen moet komen. Lukt het Maud om het familierestaurant te redden? Is de intense drama vorig jaar eigenlijk wel begonnen bij Maartje? En is Maud in haar hart altijd trouw geweest aan de juiste persoon?

Op rolletjes – Danielle van Helden

Wat doe je als je een gratis vakantie wordt aangeboden? Loïs twijfelt geen moment wanneer ze door haar oudere zus Esmee wordt uitgenodigd om mee te gaan op een bootreisje. Alleen had ze misschien toch voor vertrek die mail met aanvullende informatie moeten lezen. Eenmaal aan boord blijkt dat zonnebaden op het dek er niet in zit, zijn de overige vakantiegangers totaal anders dan gedacht en verloopt het contact met die knappe schipper Joris allesbehalve soepel. 


Gesmolten – Yvonne Hooge

Rosa is een jonge vrouw die een hekel heeft aan zon, zee en strand. Toch zegt ze ja als haar oom en tante haar smeken hun ijssalon aan het strand een paar weken draaiende te houden.
Op één van haar eerste avonden daar komt ze een oude bekende tegen, maar ze is vastberaden zich niet af te laten leiden. Rosa blijkt alleen niet de enige met doorzettingsvermogen.
Enkeltje Schotland – Amber van Huigenbos

Misschien denk je: hè, zo zomers kan het in Schotland toch niet zijn? Maar in een hittegolf ziet alles er anders uit. Linde vertrekt naar haar tante in de Hooglanden om te ontsnappen aan haar ex en zijn nieuwe vriendin. Gelukkig zijn de dorpsbewoners in Runlaighry maar wat blij dat zij er is – en één in het bijzonder…
Proefperiode – Audrey Theunissen

Else is een 29-jarige jurist uit Amsterdam. Na haar ontslag verruilt ze de grote stad noodgedwongen voor de woonboerderij van haar ouders in Drenthe. Maar wat moet ze nu met haar leven? Ze geeft zichzelf een sabbatical van 100 dagen om erachter te komen. Het wordt een zomer vol verrassingen…

DE TIEN BESTE INZENDINGEN VAN DE ZONNIGE ZOMERSCHRIJFWEDSTRIJD ZIJN BEKEND!

De afgelopen weken hebben we met veel plezier alle 109 inzendingen gelezen. We hebben veel meer verhalen ontvangen dan we van tevoren verwacht hadden, en dat vinden we ontzettend tof! Als je hebt meegedaan: heel erg bedankt!

We hebben verhalen ontvangen over stedentripjes en strandvakanties, over stille liefdes en getrouwde koppels, over mensen die een nieuw leven begonnen na hun ontslag, over heel veel ijsjes eten – en over eten in het algemeen, over mensen die pech hadden of juist heel veel geluk.

Uit al deze inzendingen hebben we met veel moeite tien verhalen geselecteerd voor op de shortlist. Als jouw verhaal geselecteerd is, maak je nog steeds kans op publicatie in onze allereerste Romcomnibus.

We kunnen ons voorstellen dat je heel gespannen zit te lezen, dus zonder al te veel omwegen vind je hier de lijst verhalen die op de shortlist staan, op alfabetische volgorde van de schrijver:

Onder de sterren – Dianel Arends
Summer Special – Brenda Broekhart
Talkshow aan Zee – Paula Heeger
Op rolletjes – Danielle van Helden
Streepjes – Sandra Hessels
Gesmolten – Yvonne Hooge
Enkeltje Schotland – Amber van Huigenbos
La (niet zo) Dolce Vita – Jolien de Pauw
Proefperiode – Audrey Theunissen
Zout – Manon Damoiseaux-Verstegen

Van harte gefeliciteerd met jullie plek op de shortlist! Staat je verhaal hier niet tussen? Dan heb je hier als het goed is een bericht over ontvangen. We danken je alsnog hartelijk voor het meedoen aan onze wedstrijd. Het is niet makkelijk om een verhaal te bedenken, dit helemaal uit te werken en het vervolgens in te sturen om het te laten lezen aan vier vreemden.

Als het goed is, heeft iedereen die een verhaal heeft ingestuurd een bericht van ons ontvangen. De winnaars maken we bekend op 20 mei.

DOE MEE EN WIN: JOUW VERHAAL IN DE ALLEREERSTE ROMCOMNIBUS!

Ben jij gek op schrijven? Borrelt er al tijden een geweldig verhaal in jouw achterhoofd, maar heb je een goed excuus nodig om achter je toetsenbord te kruipen?

Dan is dit je kans! Uitgever, schrijver en dichter Martin Gijzemijter organiseert samen met feelgoodauteur Lisette Jonkman de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd. Doe mee en wie weet wordt jouw verhaal gepubliceerd in de allereerste Romcomnibus van MG Publishing, samen met andere heerlijke feelgoodverhalen van onder andere Susan Muskee, Martin Gijzemijter, Lisette Jonkman en Astrid Slootweg.

De zomer is de ultieme tijd om lekker weg te dromen met een goed boek. Op het strand, in de hangmat of gewoon op een tuinstoel op je balkon: even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit is na het afgelopen jaar helemáál broodnodig. Daarom lanceert uitgeverij MG Publishing de Romcomnibus: een verzameling vrolijke, grappige, romantische verhalen, recht uit het hart. De beste inzendingen van de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd worden gepubliceerd in de allereerste Romcomnibus. Ben jij het feelgoodtalent dat we zoeken?

Waar moet je verhaal aan voldoen?

  • Het valt binnen het genre ‘feelgood’;
  • Het is minimaal 7000 woorden en maximaal 10.000 woorden;
  • Het is een Worddocument (.doc of .docx);
  • Het is lekker zomers!

Qua inhoud mag je verhaal zich afspelen waar je maar wilt, wanneer je maar wilt, met wie je maar wilt in de hoofdrol. Zolang ons hart er maar sneller van gaat kloppen en we het in één adem uit willen lezen!

Meer info? Lees voor alle ins en outs de voorwaarden.

Wie leest het?

Je verhaal wordt beoordeeld door de jury, die bestaat uit:

Auteur Lisette Jonkman

Als Lisette tien jaar geleden niet had meegedaan aan een schrijfwedstrijd, zou ze er misschien nog steeds alleen maar van dromen dat haar verhalen ‘ooit’ gepubliceerd zouden worden. Sinds haar debuutroman Glazuur in 2012 verscheen, is ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgoodlandschap. Haar boeken, waaronder de populaire series Verkikkerd en Onbreekbaar, lieten tienduizenden lezersharten sneller kloppen. Inmiddels heeft ze tien boeken geschreven, en ze is nog lang niet van plan om op te houden. Essentiële ingrediënten van een lekker feelgoodverhaal zijn voor Lisette romantiek, humor en een happy end, en dat het liefst allemaal in een origineel jasje.

Uitgever en dichter Martin Gijzemijter

Van boeken publiceren weet Martin inmiddels zo’n beetje alles. Hij ontdekte het boekenvak stapje voor stapje. Wat begon met de uitgave van zijn eerste roman Dansen met Herinneringen leidde tot de in eigen beheer uitgegeven Dichtgedachten-poëziebundels, en maar liefst twee noteringen in de Bestseller Top 60. De twee grootste missies van Martin en zijn bedrijf zijn mensen verbinden, en zoveel mogelijk positieve verhalen de wereld in brengen. Deze schrijfwedstrijd en de Romcomnibus sluiten daar naadloos op aan!

Redacteur en auteur Astrid Slootweg

Astrid studeerde journalistiek en ging daarna direct aan de slag als redacteur bij verschillende uitgeverijen. Ook is ze een aantal jaar reisleidster geweest. Ze is gek op avontuur, dus nu het werkelijke wereldreizen even op zich laat wachten, pakt ze er graag een fijn boek bij. Een goed feelgoodverhaal heeft volgens haar een hoofdpersonage waarmee zij zich kan identificeren, die niet zonder kleerscheuren door het leven gaat, maar voor wie uiteindelijk alles op de pootjes terecht komt.

Auteur Susan Muskee

Met twee gewonnen schrijfwedstrijden en inmiddels drie boeken uit de Liefde, natuurlijk-serie op haar naam is Susan gerust een rijzende feelgood-ster te noemen. Haar hoofd loopt over van de ideeën en het is dat haar ogen af en toe wat rust nodig hebben, anders schreef ze van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Haar doel is in elk geval om nog véél meer te schrijven en de komende tijd verschijnen dan ook diverse series van haar hand. De basis van een goed feelgoodverhaal ligt volgens haar in de 3 H’s: Humor, Hartstocht en Héél veel gestuntel.

Deadline

Stuur je verhaal uiterlijk vrijdag 30 april 2021 om 23.59 uur op naar [email protected], met als onderwerp ‘Inzending Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd’. Wie weet zie je jouw naam dan straks wel shinen op het omslag van de allereerste Romcomnibus!

Heel veel succes! We kijken uit naar je bijdrage.