fbpx

Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd

DOE MEE EN WIN: JOUW VERHAAL IN DE ALLEREERSTE ROMCOMNIBUS!

Ben jij gek op schrijven? Borrelt er al tijden een geweldig verhaal in jouw achterhoofd, maar heb je een goed excuus nodig om achter je toetsenbord te kruipen?

Dan is dit je kans! Uitgever, schrijver en dichter Martin Gijzemijter organiseert samen met feelgoodauteur Lisette Jonkman de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd. Doe mee en wie weet wordt jouw verhaal gepubliceerd in de allereerste Romcomnibus van MG Publishing, samen met andere heerlijke feelgoodverhalen van onder andere Susan Muskee, Martin Gijzemijter, Lisette Jonkman en Astrid Slootweg.

De zomer is de ultieme tijd om lekker weg te dromen met een goed boek. Op het strand, in de hangmat of gewoon op een tuinstoel op je balkon: even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit is na het afgelopen jaar helemáál broodnodig. Daarom lanceert uitgeverij MG Publishing de Romcomnibus: een verzameling vrolijke, grappige, romantische verhalen, recht uit het hart. De beste inzendingen van de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd worden gepubliceerd in de allereerste Romcomnibus. Ben jij het feelgoodtalent dat we zoeken?

Waar moet je verhaal aan voldoen?

  • Het valt binnen het genre ‘feelgood’;
  • Het is minimaal 7000 woorden en maximaal 10.000 woorden;
  • Het is een Worddocument (.doc of .docx);
  • Het is lekker zomers!

Qua inhoud mag je verhaal zich afspelen waar je maar wilt, wanneer je maar wilt, met wie je maar wilt in de hoofdrol. Zolang ons hart er maar sneller van gaat kloppen en we het in één adem uit willen lezen!

Meer info? Lees voor alle ins en outs de voorwaarden.

Wie leest het?

Je verhaal wordt beoordeeld door de jury, die bestaat uit:

Auteur Lisette Jonkman

Als Lisette tien jaar geleden niet had meegedaan aan een schrijfwedstrijd, zou ze er misschien nog steeds alleen maar van dromen dat haar verhalen ‘ooit’ gepubliceerd zouden worden. Sinds haar debuutroman Glazuur in 2012 verscheen, is ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgoodlandschap. Haar boeken, waaronder de populaire series Verkikkerd en Onbreekbaar, lieten tienduizenden lezersharten sneller kloppen. Inmiddels heeft ze tien boeken geschreven, en ze is nog lang niet van plan om op te houden. Essentiële ingrediënten van een lekker feelgoodverhaal zijn voor Lisette romantiek, humor en een happy end, en dat het liefst allemaal in een origineel jasje.

Uitgever en dichter Martin Gijzemijter

Van boeken publiceren weet Martin inmiddels zo’n beetje alles. Hij ontdekte het boekenvak stapje voor stapje. Wat begon met de uitgave van zijn eerste roman Dansen met Herinneringen leidde tot de in eigen beheer uitgegeven Dichtgedachten-poëziebundels, en maar liefst twee noteringen in de Bestseller Top 60. De twee grootste missies van Martin en zijn bedrijf zijn mensen verbinden, en zoveel mogelijk positieve verhalen de wereld in brengen. Deze schrijfwedstrijd en de Romcomnibus sluiten daar naadloos op aan!

Redacteur en auteur Astrid Slootweg

Astrid studeerde journalistiek en ging daarna direct aan de slag als redacteur bij verschillende uitgeverijen. Ook is ze een aantal jaar reisleidster geweest. Ze is gek op avontuur, dus nu het werkelijke wereldreizen even op zich laat wachten, pakt ze er graag een fijn boek bij. Een goed feelgoodverhaal heeft volgens haar een hoofdpersonage waarmee zij zich kan identificeren, die niet zonder kleerscheuren door het leven gaat, maar voor wie uiteindelijk alles op de pootjes terecht komt.

Auteur Susan Muskee

Met twee gewonnen schrijfwedstrijden en inmiddels drie boeken uit de Liefde, natuurlijk-serie op haar naam is Susan gerust een rijzende feelgood-ster te noemen. Haar hoofd loopt over van de ideeën en het is dat haar ogen af en toe wat rust nodig hebben, anders schreef ze van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Haar doel is in elk geval om nog véél meer te schrijven en de komende tijd verschijnen dan ook diverse series van haar hand. De basis van een goed feelgoodverhaal ligt volgens haar in de 3 H’s: Humor, Hartstocht en Héél veel gestuntel.

Deadline

Stuur je verhaal uiterlijk vrijdag 30 april 2021 om 23.59 uur op naar [email protected], met als onderwerp ‘Inzending Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd’. Wie weet zie je jouw naam dan straks wel shinen op het omslag van de allereerste Romcomnibus!

Heel veel succes! We kijken uit naar je bijdrage.