Dansen met Herinneringen

Over Dansen met Herinneringen

Wat als je die ene dierbare persoon nog één keer zou kunnen zien? Het is iets waar iedereen die ooit iemand heeft verloren van droomt, maar John overkomt het. Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid moest nemen is terug in zijn leven. Maar hoe? En vooral waarom? Op zoek naar zichzelf en de waarheid, raakt John verwikkeld in een bijzonder avontuur waarin liefde en opoffering voor hem een nieuwe betekenis krijgen. Mét zijn Mary. Voorgoed. Of dreigt er toch opnieuw een afscheid?
dansencoverDansen met Herinneringen is roman van journalist en songwriter Martin Gijzemijter, geschreven met een bijzondere insteek. ‘Toen mijn moeder overleed in 2004, was het vooral het verdriet van mijn vader dat moeilijk te verdragen was. Hij verloor niet alleen zijn vrouw, maar tegelijkertijd zijn beste maatje. Zijn wereld ingestort, de stabiele grond weggevaagd onder zijn voeten, en er was niets dat ik kon doen. Ik kon haar immers niet tot leven wekken….althans…’ En zo ontstond het idee voor een bijzondere roman, geschreven voor één persoon. ‘Dansen met Herinneringen is een roman voor mijn vader. Zijn verdriet kon ik niet wegnemen, maar wat ik wél kon, was een wereld creëren waarin hij haar nog eenmaal kon ontmoeten. Een wereld waarin ze samen nog eenmaal een avontuur beleven, om mijn vader in staat te stellen afscheid te nemen op de manier die het leven hem niet toestond. Dit verhaal vertelt niet hoe het is gegaan, het vertelt hoe het had moeten gaan.’
Dansen met Herinneringen is geen roman over de dood. Het is een roman over liefde, leven, kracht en opoffering. Want wie zegt dat de dood het einde is?

Recensies:

“Een bijzonder, indrukwekkend en meeslepend verhaal dat door mijn hoofd blijft spoken na het lezen!”
The Book Girl
“Door het verhaal én de ontroerende achtergrond is Dansen met herinneringen een mooi boek dat ik me zeker nog lang zal blijven herinneren.”
MuyMaaike
“Dit is gewoon een verhaal dat je gelezen moet hebben. Dat je in je kast moet hebben staan en op momenten van verdriet of verloren hoop terug moet pakken.”
Ebella
“Dansen met herinneringen is een prachtig verhaal over de liefde. Ik ben blij dat ik het heb mogen lezen.”
Eenofandereblog
“Als je in het leven van Mary en John stapt, weet ik zeker dat je het boek ‘Dansen met herinneringen’ niet meer weglegt. Wat een bijzonder, mooi en goed verhaal.”
Rachelleest
“Martin vertelt alles prachtig en gebruikt de mooiste woorden en de heerlijkste zinsconstructies, maar o, wat een onderwerp.”
Eenlettermeergraag
“Zo’n klein pareltje dat nog niet door zo veel mensen ontdekt is, als een perfect strandje waar je vaak lekker rustig op je handdoekje kan zitten.”
Zonenmaan
“Het is een prachtig verhaal, waar ik echt van genoten heb. Een aanrader!”
Watermelilian

Bestellen

Dansen met Herinneringen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com
 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00