Heb jij ook zo’n hekel aan Sylvana Simons?

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik heb geen hekel aan Sylvana Simons, maar ik ben niet bepaald fan van haar. Ik was ook geen fan van Eric Luimers in groep 6 van de basisschool, al kende ik die persoonlijk, en mevrouw Simons slechts via de media. Soms heb je dat. Dan mag je iemand niet, mét of zonder goede reden. Dan haal je je schouders op en besluit je dat je vooral niet samen Sinterklaas wil vieren, al begrijp ik dat dat onderwerp nu nét wat gevoelig ligt bij haar. En bij de mensen die haar graag het land uit willen wippen.
Wist je dat? Dat je tegenwoordig over de grens wordt gezet als je dingen zegt waar het gros van de bevolking het niet mee eens is? Nouja, niet letterlijk, maar als het aan datzelfde gros ligt dus wel. Oké, het helpt natuurlijk niet als je je pijlen richt op volksfeest nummer één, en vervolgens ook nog eens zegt: ‘Hij eruit of ik eruit’. Dat heb ik ook een keertje geprobeerd bij mijn ex-vriendin met tarantula. Ze zijn nog altijd erg gelukkig samen.

Zwarte Piet

Voor wie deze aflevering van de soap die Nederland heet, heeft gemist, even een samenvatting: Sylvana Simons was een VJ die videoclips aan elkaar mocht praten bij TMF en daarna, eh, niet meer. Ze vervolgde haar carrière bij RTL en presenteerde programma’s als TV Makelaar, Dancing with the Stars en Char, het Medium. Daarna werd het een beetje stil rond Syl (dat rijmt), tot ze vorig jaar besloot om tijdens een theatertour die over alles ging behalve over Zwarte Piet, te ontsteken in een tirade over Zwarte Piet, waarna mensen massaal boos wegliepen uit de zaal en mevrouw Simons in één klap persona non grata werd in ons gezellige kikkerlandje.
Storm in een glas water toch? Nouja, niet helemaal. Vorige week besloot zij namelijk bekend te maken dat ze zich had aangesloten bij DENK, een partij die op wil komen voor de belangen van élk individu in Nederland. En toen was er de spreekwoordelijke stront aan de nog spreekwoordelijkere knikker. Ik heb werkelijk met open mond (die zich af en toe sloot om een fijn correct stukje Tony Chocolonely, want chocola) naar alle haatdragende reacties zitten kijken op Facebook naar aanleiding van haar toetreding tot DENK. Woorden als ‘ze kan de tyfus krijgen’, ‘ze moet opflikkeren met haar lelijke kroesharses’ en ziektes die ik hier absoluut niet wil herhalen. Er is zelfs een Facebook-evenement aangemaakt genaamd ‘Uitzwaaidag Sylvana Simons’ met maar liefst 19 duizend (!!) supporters. Waarom? Omdat ze een mening heeft die indruist tegen die van een hele grote groep mensen in Nederland.
Weet je wie dat ook had? Die man die zei dat de wereld rond was in plaats van plat. Die hebben ze ook geprobeerd de mond te snoeren, en moet je kijken wat daarvan is gekomen.

De pot verwijt de ketel

Het kromme van alles is, dat de mensen die zo fel van leer trekken tegen Sylvana Simons, dezelfde mensen zijn die zeggen dat ons land naar de klote gaat en dat wij hier leven in schijnvrijheid. Nou dat klopt hoor! Als je niet eens je mening mag uiten zonder dat meteen het halve land met een digitale hooivork achter je aankomt om je de grens over te jagen. Mensen die, net als ik, Sylvana helemaal niet kennen en stiekem geen idee hebben waar ze voor staat. Dan is er inderdaad geen vrijheid meer en dan gaat dit land inderdaad naar de klote. Maar laten we dan niet vergeten dat het vooral de mensen zijn die zogenaamd ons land proberen te beschermen, die nu de sfeer van vijandigheid en haat in Nederland creëren.
Mensen met de dood bedreigen en op de eerste trein naar het buitenland willen zetten omdat ze iets anders vinden dan jij, of omdat je denkt dat ze je levenskwaliteit in gevaar brengen. We zijn geen steek veranderd in 75 jaar. We gebruiken alleen geen gaskamers meer.
En dan mag jij éénmaal raden wie zich tegen precies die ontwikkeling verzet…

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00