Kies voor een nieuw begin – Dichtgedachten 1460

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Er is weinig moeilijker dan objectief naar je leven kijken en besluiten dat het anders moet of dat je het anders wil. Dat besef is echter maar de eerste stap. We balen vaak enorm van het feit dat dingen telkens op dezelfde manier gebeuren, of dat we telkens in hetzelfde gedrag vervallen. Soms kun je daar niets aan doen, je hebt nu eenmaal soms pech in je leven. Maar in de meeste gevallen is verandering iets dat je zelf initieert.

Daarmee wil ik natuurlijk niet beweren dat je altijd alles maar zelf kunt veranderen, er zijn situaties waarin je nu eenmaal tijdelijk vastzit. Maar in de regel is het zo dat als je wil dt iets anders wordt, dan zul je daar een stap voor moeten zetten. Als je bij elke afslag naar links gaat, kom je uiteindelijk precies uit waar je begonnen bent. Besluit je plotseling naar rechts te gaan, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Letterlijk.

Dus wees niet bang om soms ook eens het roer om te gooien. Of het mooi wordt? Geen idee, maar anders in elk geval!

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Als je steeds dezelfde kant op gaat,
krijg je steeds hetzelfde resultaat.
Sla eens een nieuwe richting in,
en kies zelf voor een nieuw begin.


7 gedachten over “Kies voor een nieuw begin – Dichtgedachten 1460”

  1. Ik heb zo vaak lang in dezelfde sleur gezeten…niet omdat je er zo gelukkig van werd maar wel erg vertrouwd… jaar in jaar uit. Van de ene op de andere dag stoppen en weg lopen, heel eng maar daarna je pas echt gelukkig voelen!!

    Beantwoorden
  2. Het is soms moeilijk om in je leven een andere richting op te gaan. Dat kan door een scheiding, veranderen van baan, n verhuizing, en nog tal van mogelijkheden. Wat ik hier benoem is mij o.a. gebeurd, dat is heel eng maar uiteindelijk er alleen maar beter van geworden. Je weet nooit van tevoren of je de juiste keuze maakt, dat kun je dan naderhand pas beamen. Je krijgt ook vaak suggesties van anderen maar in je hart weet je meestal wel of je zelf de juiste keuze maakt.

    Beantwoorden
  3. Prachtig

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00