Hey Giel, #youtoo?

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als je Giel Beelen heet, dan roep je overal hoeveel je van muziek houdt, maar vind je het grappig om een blote vrouw af te sturen op zanger Tim Knol die zijn werk staat te doen in een studio. Dat zóu heel grappig kunnen zijn, als diezelfde zanger niet eerder gigantisch kwaad was geworden omdat men hetzelfde bij zangeres Maan had geflikt, en nog doodleuk zegt: ‘Ik ben blij dat je hier geen stripper hebt uitgenodigd’.

(voor wie heeft gemist waar dit over gaat, zie hier de bewuste video).
Als je Giel Beelen heet, dan houd je van muziek en vind je dat hele gedoe met Maan sowieso overtrokken, omdat de DJ die dat destijds bedacht had een hele geschiedenis heeft met de zangeres, waarbij ze elkaar in de maling nemen. Dan zeg je ‘stel je niet zo aan’ en negeer je even dat er in de wereld vanalles aan het gebeuren is en vrouwen die jarenlang verteld is dat ze ‘zich niet zo aan moeten stellen’ eindelijk hun verhaal durven te doen dankzij een hashtag en twee krachtige woorden ‘me too!’.

Verbaasd

Als je Giel Beelen heet, dan verbaast het je dat die zanger vervolgens woest de studio en zelfs het gebouw uitloopt, wanneer blijkt dat je hem precies hetzelfde flikt als waar hij zich eerder zo negatief over heeft uitgesproken. Dan noem je hem kinderachtig, omdat hij je grapje niet kan waarderen, en dan zeg je dat je het uiterst onprofessioneel vindt dat hij om deze reden zijn optreden staakt. Dan loop je daarna nog even de studio in en zeg je ‘Jezus wat een tieten’ om te laten zien hoeveel respect je voor vrouwen hebt.
Als je Giel Beelen heet, dan ga je vervolgens nog een stapje verder. Dan dreig je namelijk doodleuk live op de radio dat je deze zanger om deze reden, om je eigen misplaatste grap, nooit meer zult uitnodigen in je programma, en dat zou toch wel ‘heel erg jammer zijn voor de muziek’. Want laten we eerlijk zijn, geen betere manier om je liefde voor muziek te uiten dan door een prachtig nummer bruut te onderbreken met een blote vrouw.

Keihard voor paal

Ik kan écht om heel erg veel dingen lachen, óók wanneer een grap op het randje is. Maar er is een verschil tussen iemand in de maling nemen, en iemand gewoon keihard voor paal zetten en vervolgens ook nog eens uitmaken voor kleuter, onprofessioneel, motherfucker en nog een waslijst aan andere termen die Beelen waarschijnlijk geleerd heeft tijdens zijn eigen evaluatiegesprekken bij 3FM. Dat is geen radiomaken, dat is gewoon iemand in de val lokken en bullying pur sang! Iedereen kan fouten maken en iedereen kan een grap bedenken die hilarisch lijkt, maar die verkeerd uitpakt. En als zoiets gebeurt, dan denk je even goed na en doe je het enige dat je op zo’n moment kan doen: je biedt je excuses aan.
Tenzij je Giel Beelen heet. Want Giel houdt niet van sorry, Giel houdt van muziek.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00