Boekrecensie: Tot aan de zon en terug

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Er is geen schrijfster van wie ik meer uitkijk naar een nieuw boek dan Jill Mansell. Iedere keer weet ze me weer te raken met haar mix van vrolijke en verdrietige verhaallijnen, kleurrijke personages en haar grappige, ongecompliceerde manier van schrijven. 
Uiteraard keek ik ook naar dit boek weer uit, en ze stelde me niet teleur.

Waar gaat het over?
Dit boek bevat verschillende verhaallijnen door elkaar, die zich allemaal afspelen in een klein dorp in de Engelse Cotswolds. Didi runt een beroemd viersterrenhotel waar haar ex Shay ineens komt inchecken. Didi’s vriendin Layla slaat eindelijk haar grote liefde aan de haak – maar waarom doet hij zo geheimzinnig? Kan Layla’s moeder Rosa opnieuw liefde vinden nadat haar man overleed en waarvoor komt het criminele verleden van Shays vader uiteindelijk zo goed van pas? En komen we eindelijk te weten waarom Shay dertien jaar geleden halsoverkop vertrok?
Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar Jill Mansell weet al deze verhaallijnen tot een heel overzichtelijk geheel te vlechten. Een beetje zoals de film Love Actually maar dan in boekvorm.

Wat vond ik ervan?
Van begin tot eind zat ik er helemaal in. Van tevoren kun je al een beetje voorspellen wat er gaat gebeuren, maar alsnog zijn er hier en daar wat vragen. Door de kleine druppeltjes informatie die je krijgt tijdens het verhaal, word je daardoor steeds een beetje aan het lijntje gehouden, wat betekent dat je het boek eigenlijk niet wilt neerleggen.
Ondanks dat het duidelijk een vrolijk boek is, gaat niet alles over rozen. Dat maakt het verhaal geloofwaardiger. Het echte leven is immers geen aaneenschakeling van alleen maar gezelligheid en luchtige momenten.
Voor de rest is het een heerlijke dosis Feelgood. Niet te ingewikkeld maar zonder banaal te worden, met personages die echt voor je gaan leven. Ik vond het echt jammer dat het verhaal uit was. 
De epiloog maakte het verhaal weliswaar rond, maar die was wat mij betreft niet per se nodig geweest. Maar goed, dan hebben we het over 3 van de 354 pagina’s.
Het fysieke boek is gedrukt op roze papier. Ik heb een e-book gelezen, dus ik kan niet zeggen of het fijn leest van roze papier of niet.

Waarom raad ik je dit aan?
Als je op zoek bent naar een goed geschreven maar luchtig verhaal waar ook hier en daar een meer serieuze ondertoon in zit, dan is dit precies het boek voor jou. In de zon op je balkon of in je tuin, op een strandbed, in een hotel na een dag door een stad lopen, of op een regenachtige dag onder een dekentje op de bank, je kunt dit boek overal lezen en je erdoor laten meeslepen.
Ik vind een heleboel feelgoodboeken leuk, maar Jill Mansell is wat mij betreft de absolute koningin van de vrolijke romans. Met Tot de zon en terug heeft ze weer een heerlijk exemplaar afgeleverd.

Waar te koop?
Je kunt dit boek bestellen bij Libris via deze link. Je steunt dan de boekhandel. Ook kun je het boek natuurlijk ook rechtstreeks bij je lokale boekhandel kopen of bestellen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00