Boekrecensie: Middernachtbibliotheek

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Martin kwam laatst op kantoor aanzetten met dit boek. Hij had het ergens in een winkel zien liggen, het sprak hem aan en na het lezen van de flaptekst sprak het mij ook aan. Ik las het, en kan het aan iedereen aanbevelen.

Waar gaat het over?
Nora is vijfendertig jaar oud en heeft het gevoel te falen in het leven en denkt dat ze veel verkeerde keuzes heeft gemaakt. Als ze op een dag van alles kwijtraakt, besluit ze er een einde aan te maken. Ze komt terecht in de Middernachtbibliotheek, een plek waar ze de kans krijgt om verschillende versies van haar leven te proberen. Te ontdekken wat er gebeurd zou zijn als ze wel Olympisch zwemster was geworden, als ze nooit uit de band van haar broer was gestapt en als ze ja had gezegd toen die aardige man haar uitnodigde voor een kop koffie. Tijdens deze reis door verschillende versies van haar leven ontdekt ze wat het leven écht de moeite waard maakt.

Wat vond ik ervan?
Ik vond het een heel interessant concept. Iedereen heeft wel ergens spijt van en denkt ooit een verkeerde keuze te hebben gemaakt, en dit boek plaatst van alles in perspectief. Het is bovendien heel fijn geschreven, het leest heel lekker weg. En doordat Nora steeds een ander leven doormaakt, had ik vaak het idee dat ik even kon pauzeren tijdens het lezen zonder direct een belangrijke draad van het verhaal kwijt te zijn.

Waarom raad ik dit aan?
Het thema van het boek is heel herkenbaar, en het helpt je op een interessante manier om na te denken over de keuzes die je hebt gemaakt. Het boek leert je dat het nooit te laat is om eens goed na te denken over wat je nou echt wilt en het roer om te gooien. Bovendien geeft het verhaal aan dat je van de dromen die je vroeger had misschien helemaal niet gelukkig was geworden, en dat je het beste maar tevreden kunt zijn met wat je hebt. Ik vond dit een heel originele en mooie manier om dit te omschrijven.

Waar te koop?
Je kunt dit boek bestellen bij Libris via deze link. Je steunt dan de boekhandel. Je kunt het boek natuurlijk ook rechtstreeks bij je lokale boekhandel bestellen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00