Boekrecensie: Ik vergeet je niet

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Al mijn leven lang ben ik gek op lezen. Als kind verslond ik alle kinderboeken die ik in mijn vingers kon krijgen, en ook toen ik ouder werd, bleef ik veel lezen. Maar ingewikkelde literatuur heb ik nooit begrepen. Boeken waarin schrijvers zoveel mogelijk moeilijke woorden zetten, en hun zinnen zo lang mogelijk maken, spraken me nooit aan. Lezen deed ik voor mijn ontspanning, niet om er al teveel bij na te denken. Dit boek is dan ook een verhaal naar mijn hart.

Waar gaat het over?
Maddy’s zus Elisa is op vrij jonge leeftijd overleden. Maddy heeft altijd tegen haar opgekeken. Al toen Elisa nog leefde, kon Maddy naar haar idee nooit aan haar zus tippen, en na haar dood al helemaal niet meer. 
Als Maddy veertien jaar na het overlijden van haar zus Frenkie tegen het lijf loopt, Elisa’s ex-vriend, valt ze als een blok voor hem. De aantrekkingskracht tussen hen is enorm, maar is hij wel te vertrouwen? Wat was zijn rol in Elisa’s leven rond de tijd dat ze overleed? En waarom gedragen haar ouders zich zo raar?

Wat vond ik ervan?
Ik vind het een heerlijk boek. Het leest als een trein, ik zat in geen tijd in het verhaal en ik kon me goed in de personages verplaatsen. Prestatiedruk, onuitgesproken verwachtingen, de spanning van een nieuwe liefde, rivaliteit, rouw en de vraag wie je nu echt wilt zijn, komen allemaal aan bod. En het is heerlijk luchtig geschreven, lekker vlot en ideaal om bijvoorbeeld te lezen op vakantie of na een lange werkdag. Je wordt namelijk wel moeiteloos meegenomen in het verhaal, maar hoeft nooit na te denken wat er ook alweer gebeurd was, wie ook alweer wie is en wat dat ene woord nou precies betekent. Ik had nooit eerder iets van Gillian King gelezen, maar wil dat in de toekomst zeker gaan doen.

Waarom raad ik je dit aan?
Ondanks dat het geen ingewikkeld verhaal is, komen er wel ingewikkelde onderwerpen aan bod. Het feit dat Maddy en haar ouders alle drie op een heel andere manier met Elisa’s dood zijn omgegaan bijvoorbeeld. Of het feit dat geld niet bepaald gelukkig maakt, dat je aan de buitenkant nooit kunt zien hoe iemand zich echt voelt… het geeft wat perspectief. Zeker als je zelf even niet zo lekker in je vel zit geeft het hoop dat dingen beter kunnen worden – en als je wel lekker in je vel zit, is het alsnog een heerlijk hoopvol boek. Het zal je zeker een paar avonden ontspanning bieden.

Waar te koop?
Je kunt dit boek bestellen bij Libris via deze link. Je steunt dan de boekhandel. Ook kun je het boek natuurlijk ook rechtstreeks bij je lokale boekhandel bestellen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00