Boekrecensie: Ik pleit voor jou!

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Afgelopen week voelde ik me niet lekker en ik zocht een vrolijk boek om me af te leiden en waar ik niet teveel bij hoefde na te denken. Ik zie soms op sociale media dingen voorbij komen over Marijke Vos en aangezien ik nog een van haar boeken had liggen, besloot ik me eraan te wagen. Dat bleek een heel goed idee!

Wat vond ik ervan?
Ik vond dit een heerlijk verhaal. Lekker vlot geschreven een laagdrempelig zonder ooit plat of flauw te worden. Het is grappig, de personages zijn leuk en goed uitgewerkt, en ik kon me enorm goed verplaatsen in Janna.
De spanning tussen haar en Leo wordt heel subtiel opgebouwd door de PS’jes onder de extreem zakelijke mails. Van het ene personage ga je steeds meer houden terwijl je de ander in toenemende mate achter het behang wil plakken, en continu zitten die verloren documenten in je hoofd. Wanneer duiken ze nou toch eens op?
Ik kan dit boek zeker aanraden voor wie een ongecompliceerd, vrolijk maar goed in elkaar zittend boek wil lezen.

Waar gaat het over?
Advocate Janna verliest – eh, misplaatst – tijdens een vrijdagmiddagborrel een tas met belangrijke, vertrouwelijke documenten over haar aankomende zaak. Ze staat een realityster bij die gaat scheiden van haar man, een steenrijke mediamagnaat.
Wanneer Janna kennismaakt met de advocaat van de tegenpartij, weet ze niet hoe ze het heeft. Deze Leo is de man die haar na de beruchte borrel heeft gered, waarna ze zich enigszins gênant gedragen heeft.
Als even later alle roddelpers op de hoogte blijkt te zijn gebracht van de ins en outs rond de celebrityscheiding, is de ramp compleet. Wie heeft Janna’s documenten gevonden, en hoe kan ze ervoor zorgen dat haar strenge baas niet ontdekt dat ze per ongeluk geheime documenten in verkeerde handen heeft laten vallen? Want als ze deze zaak niet tot een goed einde brengt, zal ze ook geen promotie kunnen maken. En wat nou als de grootste saboteur van de zaak in haar eigen team blijkt te zitten?

Waarom raad ik dit aan?
Wanneer een auteur nogal gehypet wordt, in dit geval binnen mijn kennissenkring, ben ik vaak een beetje huiverig. Het voelt voor mij dan alsof ik het verhaal per se leuk moet vinden. Maar in dit geval bleek de angst volledig ongegrond.
Ik heb echt van het verhaal genoten en kan zelfs zeggen dat ik al uitkijk naar het volgende boek van Marijke Vos. Ik pleit voor jou! is in elk geval een heel leuk cadeautje voor jezelf om te lezen op vakantie.

Waar te koop?
Je kunt dit boek bestellen bij Libris via deze link. Je steunt dan de boekhandel. Ook kun je het boek natuurlijk ook rechtstreeks bij je lokale boekhandel bestellen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00