Boekrecensie: Heimweeland

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Toen ik begon met lezen had ik werkelijk geen idee wat ik kon verwachten. De flaptekst deed me denken aan een boek van Corina Bomann of Lucinda Riley, dus ik besloot het te gaan lezen. Het meet zich naar mijn idee niet helemaal met deze twee schrijfsters, maar komt een heel eind!

Waar gaat het over?
Milla is gek op verborgen plaatsen, huizen of andere gebouwen die ooit verlaten zijn en waar sindsdien niemand meer is geweest. In het Thüringer Woud zou een verlaten hotel moeten staan, maar in plaats daarvan vindt ze alleen nog maar de kelder. Daar ligt een schriftje van Christine Dressel, die ooit met haar familie in het hotel woonde. Milla besluit haar op te zoeken om het schriftje terug te geven.
In het boek volg je wat er precies gebeurde met de familie Dressel, die tijdens de Koude Oorlog precies op de grens tussen Oost- en West-Duitsland woonde, en de familieleden nu, terwijl ze gerechtigheid zoeken voor wat hen in die tijd is aangedaan.

Wat vond ik ervan?
Aangezien ik relatief veel tijd heb doorgebracht in het voormalige Oostblok, maar de tijd voor de wende nooit bewust heb meegemaakt, vind ik het altijd heel interessant om over die tijd te lezen en meer te leren over hoe het leven toen geweest moet zijn. De flashbacks vond ik daarom aan de ene kant heel leuk, omdat ze meer inzicht geven in hoe het dagelijks leven was tijdens de scheiding tussen oost en west. Aan de andere kant vond ik het bij vlagen een beetje langdradig, maar dat kan zijn omdat verhalen tegenwoordig nu eenmaal meestal wat ‘sneller’ zijn.
Hoewel ik het best interessant vond, hadden sommige flashbacks wat mij betreft wat korter kunnen zijn.

Waarom raad ik je dit aan?
Volgens mij hebben wij een heleboel lezers die gek zijn op boeken van Lucinda Riley en Corine Bomann, met hun verhalen waarin het heden en het verleden door elkaar lopen en er hier en daar wat mysteries op te lossen zijn. Wat dat betreft past dit boek daar perfect bij. Wat mij betreft blijft Kati Naumanns schrijverstalent net iets achter bij de eerder genoemde schrijfsters, maar ze doet een heel goede poging. Hoewel ik niet zo op het puntje van mijn stoel zat als bij andere boeken, heeft ze me zeker geboeid met haar verhaal.

Waar te koop?
Je kunt dit boek bestellen bij Libris via deze link. Je steunt dan de boekhandel. Ook kun je het boek natuurlijk ook rechtstreeks bij je lokale boekhandel bestellen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00