Boekrecensie: De verborgen apotheek

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Toen ik las waar dit boek over gaat, moest ik meteen denken aan de boeken van Lucinda Riley: twee verhaallijnen die iets met elkaar te maken hebben, maar zich in andere tijden afspelen. Ik dacht dat jullie dit vast een leuke aanbeveling zouden vinden en ben het boek gaan lezen, en ik ben er enthousiast over! 

Waar gaat het over?
De Amerikaanse historica Caroline kijkt al tijden uit naar de reis naar Londen die ze samen met haar man gaat maken voor hun tienjarige trouwdag. Alleen blijkt kort van tevoren dat hij haar niet zo trouw is als ze altijd dacht. Ze besluit alleen naar Londen te gaan, en ze vindt daar een mysterieus flesje. Het wakkert haar liefde voor geschiedenis aan en ze besluit te onderzoeken waar het vandaan komt.
In 1791 runt Nella een apotheek speciaal voor vrouwen. Je kunt er normale geneesmiddelen krijgen, maar ook vergiffen voor als je van een man af wilt komen. 
Als Caroline meer te weten komt over Nella’s apotheek, heeft dit ook grote gevolgen voor het heden.

Wat vond ik ervan?
Ik vind het een heel interessant verhaal! Ik hou zelf ook van geschiedenis en oude dingen, en ik vind het gegeven van een apotheek waar vrouwen heen kunnen als ze van een man af willen ook heel intrigerend. Tegenwoordig ben je als vrouw redelijk beschermd, maar in de achttiende eeuw kon je natuurlijk vrij weinig beginnen als vrouw tegen een man. Het is tof om te zien dat de schrijfster een aantal vrouwen heeft gecreëerd die op geheel eigen wijze een oplossing vonden.
De personages zijn goed omschreven, er zit een fijne opbouw in het verhaal met wat spannende wendingen. Het boek leest lekker weg en doordat er steeds gewisseld wordt tussen de tijden, blijf je op het puntje van je stoel zitten omdat je van allebei de verhalen wilt weten hoe het afloopt.

Waarom raad ik je dit aan?
Nadat ik een aanbeveling van een boek van Lucinda Riley had geplaatst, kwamen er enorm veel reacties van lezers die dit ook zo’n leuke schrijfster vinden. Naar mijn idee ligt dit verhaal in dezelfde lijn en ik denk dan ook dat mensen die Lucinda’s verhalen mooi vinden, dit ook een goed boek zullen vinden.

Waar te koop?
Je kunt dit boek bestellen bij Libris via deze link. Je steunt dan de boekhandel. Ook kun je het boek natuurlijk ook rechtstreeks bij je lokale boekhandel bestellen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00