Boekrecensie: De moordclub (op donderdag)

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Soms tref je een boek dat je direct vanaf het eerste moment grijpt. De moordclub (op donderdag) is een voorbeeld van zo’n boek, met als fijne extra dat het je niet meer los zal laten tot de laatste bladzijde. Het boek heeft er nog net niet voor gezorgd dat ik me heb ingeschreven voor een aanleunwoning.

Waar gaat het over?
De hoofdpersonen in dit boek wonen in een seniorendorp op het Engelse platteland, waar ze een moordclub hebben opgericht om het leven wat sjeu te geven. Ze komen iedere donderdag bij elkaar om oude, onopgeloste moordzaken op te lossen. Dan wordt er een moord gepleegd in hun eigen dorp, en uiteraard kunnen ze er niet zomaar vanuit gaan dat de politie zal ontdekken wie de moord heeft gepleegd. Op slinkse wijze weten ze zich bij de politie naar binnen te praten, alleen maar om ze een handje te helpen.

Wat vond ik ervan?
De personages zijn sympathiek, de schrijfstijl is vlot, het boek leest lekker weg en je hoeft nergens diep over na te denken. Ideaal om de hele middag mee weg te kruipen op de bank onder een dekentje in de winter, of lekker buiten in de zon in de zomer. Kortom, ik ben écht enthousiast over dit boek. Nu hoor ik je denken, ‘maar Astrid, waarom dan maar vier sterren?’ Tja, dat is dus omdat ik een beetje een zeurpiet ben en er af en toe wat last van had dat sommige zinnen voor de helft in de tegenwoordige- en voor de helft in de verleden tijd zijn geschreven. Maar dat is ook echt het enige dat ik hierop heb aan te merken.

Waarom raad ik je dit aan?
Het is soms lekker om gewoon even iets luchtigs te lezen, iets waar je je volledig in kunt verliezen, zonder dat je er heel erg over na hoeft te denken. Het is heerlijk om mee te leven met de personages en er mag dan een moord zijn gepleegd in dit boek, het verhaal is allesbehalve heftig en zwaar. Het is een prachtig boek, avontuurlijk en ook een hoopgevend verhaal dat je er even aan herinnert dat je, óók als je geen dertig meer bent, nog prima een uitdagend leven kunt leiden.

Waar te koop?
Wij linken in onze boekrecensies standaard naar Bol.com. Waarom? Omdat de persoon die deze boeken voor jullie leest en recenseert simpelweg ook betaald moet worden, en wanneer je het boek koopt via onderstaande links krijgen wij daar ook een beetje van. Dat gezegd hebbende, moedigen we het natuurlijk ook enorm aan om je boeken bij de lokale boekhandel te kopen, want ook zij hebben dat hard nodig!

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00