Prachtig en uniek – Dichtgedachten #1266

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We hebben allemaal wel mensen in onze omgeving van wie we denken: die heeft het helemaal voor elkaar. Dat kan financieel zijn, maar ook emotioneel. Dan hebben we het idee dat een ander het veel minder zwaar heeft, minder onzekerheden heeft, minder angsten, noem maar op.

Zonder die persoon te kennen, kan ik je vertellen dat dat echt onzin is. We zijn allemaal onzeker, de een wat meer dan de ander, maar iedereen heeft te maken met z’n eigen demonen, z’n eigen angst, z’n eigen problemen. En hoewel het echt niet eerlijk verdeeld is in de wereld (sommige mensen krijgen echt veel meer leed voor hun kiezen dan de ander) zegt dat niets over hoe zwaar zij het hebben, of over hoe zwaar jij het hebt.

Naar een ander kijken maakt je alleen maar onzeker en ongelukkig. Weet dat je goed bent zoals je bent en dat je er gewoon mag zijn. Jij bent jij, en dat is maar goed ook.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Kijk niet teveel naar anderen,
afgunst maakt zelfs een sterk hart ziek.
Je hoeft voor niemand te veranderen,
jij bent prachtig en uniek.

16 gedachten over “Prachtig en uniek – Dichtgedachten #1266”

  1. Mooi gedicht, maar ik ben nooit jaloers op anderen of wat ze hebben. Ik ben een tevreden persoontje en gelukkig met wat ik heb.

    Beantwoorden
  2. Idd. Het gras bij de buren is niet altijd groener. Het leven is niet eerlijk, niet rechtvaardig, etc. We kunnen daar maar beter aan wennen, en er geen oordeel over vellen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00