Nieuwe kansen – Dichtgedachten #1274

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wie nooit iets verandert in het leven, zal altijd op dezelfde manier doorgaan. Soms kun je ervoor kiezen een nieuw hoofdstuk te beginnen, maar in veel gevallen gebeuren dingen nu eenmaal. Dit kan zijn voor leuke en minder fijne ontwikkelingen.

Vooral die onverwachte minder leuke dingen, kunnen behoorlijk verlammend zijn. Je weet niet wat er komen gaat, je hebt niet overal invloed op en soms weet je niet eens wat je zelf nou precies wil. 

Het kan heel lastig zijn, maar om op zo’n moment open te staan voor van alles, en te aanvaarden wat er op je pad komt, kan heel mooi uitpakken. Voor je het weet ben je op een punt in je leven waarvan je nooit had verwacht dat je er zou komen, maar wat uiteindelijk heel goed bij je blijkt te passen. 

Het vertrouwde achterlaten, zonder te weten wat je te wachten staat, en de controle compleet loslaten is niet iets waar we van nature van houden. Maar als je gedwongen wordt uit je comfort zone te stappen, zul je zien dat je jezelf sneller en verder ontwikkelt dan wanneer je was gebleven waar je was. 

En door die ontwikkeling ben je uiteindelijk veel weerbaarder wanneer je leven weer een nieuwe wending neemt.

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Een nieuw hoofdstuk kan eng zijn,
en fantastisch bovendien.
Omdat je kansen, groot en klein,
ineens helder kan zien.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00